Trenutno smo v Sloveniji

Mascevanje za piranje (vse se vraca, vse se placa)

… v zdravniski kartoteki mi pise: “Ugriznila ga je riba.” Ja, zdravniku smo poskusali dopovedat, kaj se je dejansko zgodilo. “Piranja ga je. Doma jo imamo. Kolega Dare jo je prinesel iz nekot. Smo jo imeli v akvariju, tam kaksnih 15 cm veliko. Ja ja, pa jo je hotel primit, pa ga je ugriznila. Ce je kdo to videl? Ja je ja, babica pa mami. Babica se je razjezla na polno. Pa sej ni tko hudo, ne? Aja, ne bomo sivali, bomo samo polepili? Prav.” Tako nekako je izgledal levi del dialoga z zdravnikom.

Da povzamem. Ko se bil star nekje 8 let, me je ugriznila piranja. Res. Podaril nam jo je kolega (zgoraj omenjeni Dare) in nas ata, kot se spodobi za treba-vse-poskusita moza, jo je dal v akvarij. Pa smo jo gledali, hranili in se cudili. In seveda je bilo potrebno vse tisto, kar je pustila za seboj tudi ocistiti. Piranjo ven, v svoj loncek, pokriti s kroznikom, medtem ocistiti akvarij, potem pa … piranjo nazaj noter. “Ati, a jo lahko dam z roko?” Pa je rekel, naj bom previden in da lahko. Pa sem. Skoraj. Skocila je name in me ugriznila. V kazalec na desni roki. Jaz pa v jok in stok, babica v vrescanje mami pa s pogledom v stran. Tilulilu k zdravniku. Riba ga je ugriznila.

Ujeli smo jo. Z zobmi vred. Ostrimi kot britev.

Na nasi avanturi v pokrajini Los Llanos smo jim pokazali, kaj pomeni milo za drago. Lonec trnkov in vabe (beri: goveje meso), 7 ribicev, ena reka pod istoimenskim mostom. Pa smo zaceli. Krava na trnek, trnek v vodo, piranja na trnek, Micu v roke. Ceprav gojim mnogo empatije do prav vseh zivali, se mi je zdelo, da piranjam kategoricno dolgujem mascevanje. Vsaj malce. Tale zgoraj je iz blatne reke amazonskega dela Venezuele. Vesel sem, da sem bil tokrat jaz v poziciji nadrejenega v prehranjevalni verigi. Ceprav ni nic kaj kriva, sem si je zelel. V kuhinji, na pultu, v ponvi in na krozniku.

Sedem smo jih ujeli. Evo jih. Razrezane na pol.

Odlicne so. Zakopali smo bojno sekiro. Kar so mi vzele, to so mi dale nazaj. Koscek mesa.

Plato de la piranha. 🙂

Related Stories

Sorodne objave

Predlog potovanja: roadtrip po Islandiji!

Ob prihodu domov iz Islandije sva si rekla: moramo priti kmalu nazaj! In če...

Uvod v tvoje potovanje na Islandijo

Najpomembnejši podatek na začetek: 7-dnevno potovanje po Islandiji je bilo eno najinih najbolj zanimivih,...

Zamenjali Dominikansko za …

Takolele je. Dominikanska je lepa, modra in zelena in okusna. Ampak tri tedne, kot...

Potovanje v času korone

Da najprej položimo temelje in odženemo vse, ki so ponesreči zajadrali sem namesto na...

Prispeli!

Zdaj se učimo barve. Rdeč avto. Moder zamašek. Rumena banana. Kaj sva pa pričakovala...

Po 2 letih še samo 5 dni

Prvi znanilci, da gredo stvari na boljše niso sonce, odprti lokali in oglasi za...

Utrinki

Comments

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj