Tajska viza.

Tajska ostaja kraljica na vrhu seznama najbolj obiskanih držav in slovi po svoji odlični hrani, lepem morju ter prijaznih ljudeh. Tudi midva najraje priporočava Tajsko popotnikom začetnikom ter hedonistom – na Tajskem se dobi prav vse, od masaže do –ekhm- masaže 😉

Preveri najin predlog potovanja na Tajsko. Pa še tale v kombinaciji z Andamani. Ali pa mogoče tegale, kjer sva vas poleg Tajske optimistično poslala še na Bali in Japonsko. Ali pa tole klasiko – Tajska in Laos. Ja, možnosti so neskončne 🙂

Ali rabim vizo za Tajsko?

Tajska nam v svoji enostavnosti omogoča obisk države za 30 dni brez vize (če ne izstopamo/vstopamo več v državo), če vstopimo na Tajsko preko letalskega prometa (popravek: sedaj to velja tudi za prihod po kopnem!). Kaj to pomeni? V Sloveniji si ne rabite urediti nič (ja, prav ste slišali, čisto NIČ). Spakirajte tiste 3 majice in natikače, se vsedete na letalo in se samo sprehodite čez imigracijo.

Na kaj moram biti vseeno pozoren

 • Veljavnost potnega lista mora biti 6 mesecev
 • Predložiti morate (vsaj na videz) veljavno letalsko karto, ki dokazuje, da boste po enem mesecu tudi zapustili državo (nihče vas noče imeti kot plažnega klošarja še naslednjih 5 let)
 • Predhodno si vsaj poglejte ime nekega hotela in ulice, ker ga morate navadno zapisati na vstopni listek (ali pa si zmislite kaj smiselnega kot je Backpackers hostel na Khao San roadu)
 • Vstop velja 30 dni, če ste na Tajsko prileteli, če ste vstopili po kopnem ste na Tajskem lahko 15 dni (če greste recimo ven iz države in spet priletite, ste lahko na Tajskem ponovno 30 dni). Popravek: Vstop velja 30 dni tudi po kopnem!

Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Vse si urediš po spletu, juhu!


Tajska viza – obisk Tajske je daljši od 30 dni

Viza za Tajsko je priporočljiva, če bi radi na Tajskem ostali dlje od 30 dni. Obstajajo govorice, da je vstop na Tajsko lahko zavrnjen, če prevečkrat hodiš v in iz države brez vize, ampak midva tega nisva nikoli doživela pa sva bila na Tajskem kar petkrat v dobrem letu. Torej, vizo za Tajsko si lahko urediš na tajskem konzulatu izzven države in to pomeni, da si lahko na Tajskem 60 dni+podaljšanja.

Kaj rabim za pridobitev tajske vize?

 • Potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev
 • Izpolnjen obrazec, ki ga dobite tukaj
 • Fotografijo velikosti 4 x 6 cm (ali 3,5 x 4,5 cm)
 • Lahko vas vprašajo po finančnem stanju (po podatkih iz spletne strani: 400 eur na osebo oz 1000 na družino)
 • Povratno letalsko karto
 • 30 eur za vizo z enkratnim vstopom, 150 eur za vizo z večkratnim vstopom
 • Vizo vam v 2 delovnih dneh naredijo na Tajskem konzulatu (Pražakova 10)

Na kaj moram biti vseeno pozoren

 • Če ste pridobili tajsko vizo, ste lahko v državi neprekinjeno največ 60 dni/vstop. Potem je treba iti na izlet in spet nazaj na Tajsko (Kuala Lumpur in Indonezija imata podobno situacijo kot Tajska, kjer ne rabiš vize za obisk do 30 dni, wink-wink, karte pa so iz Bangkoka zelo poceni).
 • Veljavnost vize je tako 3 ali 6 mesecev od datuma izdaje
 • Vizo se da tudi podaljšati, skoraj v vsaki turistični agenciji na Tajskem. Bodite pozorni le na to, da se jo navadno mora poslati v Bangkok, da jo odobrijo, zato si le vzamite dovolj časa.

Dodatek (hvala Taja in Jaka):

Vizo si lahko podaljšaš za 30 dni tako, da greš na Immigration office, izpolniš en obrazec (Visa extension) in plačaš 1900 bahtov/osebo. Rabiš pa še fotokopijo potnega lista, fotokopijo Departure carda (tist moder listek, ki ga dobiš ob vstopu v državo) in pa eno fotografijo za potni list. Menda so ponavadi fotokopirnice+fotografiranje čisto blizu Immigration offica, tako da ni panike, če teh stvari nimaš urejenih že prej. Midva sva si ravno danes podaljšala na tak način, tako da preverjeno deluje. 🙂 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.