Prva pomoč: Hoi An (Vietnam)

Hpi An je definitivno eno izmed bolj luškanih mestec v Vietnamu. Zvečer se mesto obarva v različne barve lampijončkov, vi pa si lahko privoščite sveže pico za 30 c.

Hoi An, ki ga ljudje velikokrat zamenjajo za glavno mesto Vietnama – Hanoi, je pravzaprav eno najbolj čarobnih mestec v tej državi, morda celo v vseh jugovzhodni Aziji. Stari del je večino dneva zaprt za promet, tako da se lahko v miru sprehajate ali kolesarite med neskončnimi trgovinicami in restavracijami, zvečer pa uživate pogledu na reko in lampijončke s kozarcem poceni piva v roki (beri spodaj).

V Hoi An boste prišli z avtobusom iz smeri Ho Chi Minha ali Hanoia (ali manjših mest na poti). Hoi An je majhen in če nimate rezerviranega hotela, se lahko od “avtobusne postaje” do starega dela mesta odpravite kar peš (10 min). Midva sva v starem delu našla luškan hotel za 9 $ (Thuy Duong, ne pa Thuoy Duong 3, ki je od istega lastnika, ampak veliko dražji), potem pa najela kar hišo z dvema spalnicama malce ven iz starega dela mesta za dobrih 15 $ na noč. Možnosti je veliko!

Sveže pivo je v Hoi Anu nesramno poceni – samo 5000 VND (20 centov) za kozarec, včasih pa ga ujameš še ceneje. Zvečer ob cestah vzniknejo male restavracije, ki vam ponudijo svega-i-svašta, nama najljubši pa so sveži spomladanski zavitki, ki si jih pripraviš kar sam. Ne pozabite poskusiti pho in white rose. Pustite se presenetiti, vietnamska hrana je odlična!

1 eur = 22800 VND

Živjo = Sinčao
Hvala = Kamn

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.