Trenutno smo doma

Afrika

Zanzibar – vreme.

Če iščete bele plaže in turkizno morje, potem hitro na Zanzibar. Ne bo vam žal. No, razen, če boste tam Aprila! 🙂 Tako … preden greste na to rajsko otočje, je pomembno, da veste, kakšno je tam vreme. Ker otočje leži blizu ekvatorja, so temperature več ali manj konstantne skozi celotno leto, a kaj ko s padavinami nikakor ni tako. Torej, kdaj je najboljši čas za obisk Zanzibarja?

Zanzibar leži blizu ekvatorja in je vremensko zelo podoben celinski Tanzaniji, le malce bolj vlažno je. Tole spodaj je klimogram otočja. Ali kaj posebej izstopa? Seveda. Tista dva visoka plava stebrička. In kaj je to? Seveda enormne padavine apila in maja!

zanzibar-weather

Vreme na Zanzibarju

Deževna doba na Zanzibarju

Marec, april in maj so tisti meseci, v katerih močno dežuje vsaj polovico dneva. Ob tem času je vlažnost na višku, temperature pa so okoli 30•C. Midva sva bila konec maja že na Zanzibarju pa je bilo padavin bolj malo. Načeloma se obisk Zanzibarja v tem času odsvetuje, najino mnenje pa je, da se vseeno splača otočje obiskati že konec maja, ko je ravno prehod iz deževne v suho dobo in so cene vsega (prenočišč, prevozov, hrane) znatno nižje.

Suha doba na Zanzibarju

Suha doba traja od junija do oktobra (ter jauarja in februarja), kar pomeni da je v tistem času zelo malo padavin. Seveda pa je vreme le vreme, zato kakšna ploha iznenada ne bo presenečenje. To je tudi high season za Zanzibar. Sicer morda ne boste doživeli monsunskega dežja, a cene bodo tudi za 200 % višje.

Krajša druga deževna doba

Novembra in decembra Zanzibar prejme še eno blago deževno dobo, kjer so padavine blažje in krajše – torej ne tako močne kot v pravi deževni dobi.

Najin nasvet? Poskušajte Zanzbar ujeti ob koncu maja in začetku junija. Sicer pa dejstvo, da večina turistov Zanzibar obišče tako, da se zaprejo v enega izmed resortov, ostaja. Če boste na otočje prišli tudi v najvišji sezoni, lahko z malce iznajdljivosti tudi vi najdete poceni sobo in prijazne nasmehe! 🙂


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Juhu!


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Nedelja @Venezuela

Nedelja je očitno posvod nedelja. Ne samo to, da stoji mesto, danes smo statični...

5 slikovitih gorskih poti v Švici.

Veva, na kaj pomisliš, ko slišiš besedo Švica – “Ja, saj je lepa, a...

Šrilanka – Rent-a-House

Tale prispevek bo povsem faktografski, ker se mi zdi tako za marsikoga izmed vas,...

Snorkeling v Hikkaduwi

Katka je bila  na Baliju in okoliških Gili otokih, jaz sem kolena rezal na...

Veter s Karibov …

Nikoli, res nikoli si nisem predstavljal, da bo moja pot na karibsko morje izgledala...

Predlog potovanja: Divja Uganda.

Uganda je raj za ljubitelje narave in najboljša država na svetu za opazovanje primatov....

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime