Trenutno smo v Sloveniji

Zanzibar – vreme.

Če iščete bele plaže in turkizno morje, potem hitro na Zanzibar. Ne bo vam žal. No, razen, če boste tam Aprila! 🙂 Tako … preden greste na to rajsko otočje, je pomembno, da veste, kakšno je tam vreme. Ker otočje leži blizu ekvatorja, so temperature več ali manj konstantne skozi celotno leto, a kaj ko s padavinami nikakor ni tako. Torej, kdaj je najboljši čas za obisk Zanzibarja?

Zanzibar leži blizu ekvatorja in je vremensko zelo podoben celinski Tanzaniji, le malce bolj vlažno je. Tole spodaj je klimogram otočja. Ali kaj posebej izstopa? Seveda. Tista dva visoka plava stebrička. In kaj je to? Seveda enormne padavine apila in maja!

zanzibar-weather

Vreme na Zanzibarju

Deževna doba na Zanzibarju

Marec, april in maj so tisti meseci, v katerih močno dežuje vsaj polovico dneva. Ob tem času je vlažnost na višku, temperature pa so okoli 30•C. Midva sva bila konec maja že na Zanzibarju pa je bilo padavin bolj malo. Načeloma se obisk Zanzibarja v tem času odsvetuje, najino mnenje pa je, da se vseeno splača otočje obiskati že konec maja, ko je ravno prehod iz deževne v suho dobo in so cene vsega (prenočišč, prevozov, hrane) znatno nižje.

Suha doba na Zanzibarju

Suha doba traja od junija do oktobra (ter jauarja in februarja), kar pomeni da je v tistem času zelo malo padavin. Seveda pa je vreme le vreme, zato kakšna ploha iznenada ne bo presenečenje. To je tudi high season za Zanzibar. Sicer morda ne boste doživeli monsunskega dežja, a cene bodo tudi za 200 % višje.

Krajša druga deževna doba

Novembra in decembra Zanzibar prejme še eno blago deževno dobo, kjer so padavine blažje in krajše – torej ne tako močne kot v pravi deževni dobi.

Najin nasvet? Poskušajte Zanzbar ujeti ob koncu maja in začetku junija. Sicer pa dejstvo, da večina turistov Zanzibar obišče tako, da se zaprejo v enega izmed resortov, ostaja. Če boste na otočje prišli tudi v najvišji sezoni, lahko z malce iznajdljivosti tudi vi najdete poceni sobo in prijazne nasmehe! 🙂


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Juhu!


 

katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Related Stories

Sorodne objave

Predlog potovanja: roadtrip po Islandiji!

Ob prihodu domov iz Islandije sva si rekla: moramo priti kmalu nazaj! In če...

Uvod v tvoje potovanje na Islandijo

Najpomembnejši podatek na začetek: 7-dnevno potovanje po Islandiji je bilo eno najinih najbolj zanimivih,...

Zamenjali Dominikansko za …

Takolele je. Dominikanska je lepa, modra in zelena in okusna. Ampak tri tedne, kot...

Potovanje v času korone

Da najprej položimo temelje in odženemo vse, ki so ponesreči zajadrali sem namesto na...

Prispeli!

Zdaj se učimo barve. Rdeč avto. Moder zamašek. Rumena banana. Kaj sva pa pričakovala...

Po 2 letih še samo 5 dni

Prvi znanilci, da gredo stvari na boljše niso sonce, odprti lokali in oglasi za...

Utrinki

Comments

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj