Spet smo doma

Afrika

Zanzibar – vreme.

Če iščete bele plaže in turkizno morje, potem hitro na Zanzibar. Ne bo vam žal. No, razen, če boste tam Aprila! 🙂 Tako … preden greste na to rajsko otočje, je pomembno, da veste, kakšno je tam vreme. Ker otočje leži blizu ekvatorja, so temperature več ali manj konstantne skozi celotno leto, a kaj ko s padavinami nikakor ni tako. Torej, kdaj je najboljši čas za obisk Zanzibarja?

Zanzibar leži blizu ekvatorja in je vremensko zelo podoben celinski Tanzaniji, le malce bolj vlažno je. Tole spodaj je klimogram otočja. Ali kaj posebej izstopa? Seveda. Tista dva visoka plava stebrička. In kaj je to? Seveda enormne padavine apila in maja!

zanzibar-weather

Vreme na Zanzibarju

Deževna doba na Zanzibarju

Marec, april in maj so tisti meseci, v katerih močno dežuje vsaj polovico dneva. Ob tem času je vlažnost na višku, temperature pa so okoli 30•C. Midva sva bila konec maja že na Zanzibarju pa je bilo padavin bolj malo. Načeloma se obisk Zanzibarja v tem času odsvetuje, najino mnenje pa je, da se vseeno splača otočje obiskati že konec maja, ko je ravno prehod iz deževne v suho dobo in so cene vsega (prenočišč, prevozov, hrane) znatno nižje.

Suha doba na Zanzibarju

Suha doba traja od junija do oktobra (ter jauarja in februarja), kar pomeni da je v tistem času zelo malo padavin. Seveda pa je vreme le vreme, zato kakšna ploha iznenada ne bo presenečenje. To je tudi high season za Zanzibar. Sicer morda ne boste doživeli monsunskega dežja, a cene bodo tudi za 200 % višje.

Krajša druga deževna doba

Novembra in decembra Zanzibar prejme še eno blago deževno dobo, kjer so padavine blažje in krajše – torej ne tako močne kot v pravi deževni dobi.

Najin nasvet? Poskušajte Zanzbar ujeti ob koncu maja in začetku junija. Sicer pa dejstvo, da večina turistov Zanzibar obišče tako, da se zaprejo v enega izmed resortov, ostaja. Če boste na otočje prišli tudi v najvišji sezoni, lahko z malce iznajdljivosti tudi vi najdete poceni sobo in prijazne nasmehe! 🙂


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Juhu!


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Najini načrti za leto 2016.

Kar težko dojamem, da sva kar polovico prejšnjega leta bila še vedno na najinem...

TOP 12 mobilnih aplikacij za popotnike.

Pametni telefoni in tablice so nama velikokrat olajšali potovanje zato sva naredila seznam dvanajstih...

“I love Slovenia!”

Počasi se navajava na Južno Korejo. Če nama je bilo prvih nekaj dni še...

Bi lahko vse pustila in spet šla?

Doma sva že ... čakaj, koliko? 8 mesecev? Nemogoče. Vonj po Indiji še vedno veje...

Mambo Jambo!

"Unga dunga bunga lunga tunga," je prineslo skozi modre zavese. Besede so se ujele...

8 najbolj ogabnih jedi na potovanju

A sem rekel ogabnih? Mislim sem zanimivih, eksotičnih, drugačnih.

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime