Kako iz Šri lanke v Indijo?

Tale prehod sploh ni tako enostaven, kot bi človek sklepal glede na skoraj nično oddaljenost med severom Šri lanke in obalo Indije. Tam je res naravni most, ki mu pravijo Adam’s Bridge in vsaj navidezno povezuje ti dve državi. Pa vendar pot ni prehodna. Ali prevozna. Morje je tam sicer globoko le od 1 m do 10 m, pa vendar to ne velja za uradno pot med državama.

Adam's Bridge

Ko sem raziskoval možne poti, sem sicer naletel na opcijo prevoza s trajektom med Colombom (glavnim mestom Šri lanke) in mestom Trivandrum na jugu Indije. Super, sem mislil. Tudi cena je bila ugodna, cca. 50 €, nočna vožnja. Najlažje! No, pa sem preletel nekaj zapisov na forumu in ugotovil, da so trajekt zaradi finančnih težav pred nekaj meseci ukinili. Logično! 🙂

Kot najboljša se je ponudila možnost leta iz Colomba v Chennai (mesto na jugu Indije). Na tej relaciji je konkurenca letalskih prevoznikov največja, zato so tudi cene temu primerno ugodnejše. Pregedal sem tri letalske družbe. Indijska Spice Jet in Jet Airways ter šrilanški Srilankan Airlines. Sicer sta slednja dva mogoče malce bolj priznana, situirana in … no, če hočete, varna. Pa vendar je imel prvi, torej Spice Jet, ceno daleč najugodnejšo. Na osebo sva tako na tej relaciji plačala 46 eur, seveda enosmerno.

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.