Milano – Jeddah – Colombo

In seveda je bilo prvo vprašanje sploh, kje je Jeddah. Priznam, da sem za to mesto slišal prvič. Zveni eksotično, bližnje-vzhodno, nekaj novega. “In letita s Saudi Airlines,” pravi Vanja iz agencije STA potovanja. Pa je bila tu še ena uganka. Saudi Airline? Prvič slišim zanje. Letel sem s Qatarci, Emirati, z Iberio in seveda mnogo loklanimi prevozniki v deželah tam nekje … ampak Saudi Airlines? Zveni eksotično, bližnje-vzhodno. In res nekaj novega.

Pa sva kupila enosmerne karte do Šrilanke, s sedemurnim postankom v mestu Jeddah v Savski Arabiji, na obali Rdečega morja. Povsem v bližini Mekke. Ne vem zakaj, ampak ptičji pogledi na mesta na tem polotoku so me vedno vznemirjala. Morda se je v meni takrat prebudila neka mešanica neumorne želje po raziskovanju teh dežel, konotacije medijsko napihnjenih razprtij in topline teže zgodovine, ki jo nosijo ti ljudje, ta mesta.

Zakaj STA potovanja? Preprosto zato, ker jim zaupam in vem, da se vsaki moji želji posvetijo, skupaj raziščemo opcije in nazadnje vedno dobim najboljše. Tako sva z Vanjo tudi tokrat za to relacijo pričela s ponudbani letalskih prevoznikov za nekaj čez 600 eur, pa je brskala dalje. In globlje. Nekaj časa sva se motovilila okoli cene 430 eur iz Münchna, nato pa mi je danes (seveda po tem, ko sem v STA Travel Cafe popil Želetovo najboljšo podaljšano kavo z mlekom) poslala SMS, ki se je glasil natanko takole:

“Milano – Jeddah – Colombo za 306,89 eur po osebi!”

Kupljeno. Odrineva 14. 1. 2014.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.