Spet smo doma

Dominikanska republika

Zamenjali Dominikansko za …

Takolele je. Dominikanska je lepa, modra in zelena in okusna. Ampak tri tedne, kot smo najprej načrtovali, je v tem trenutku za nas preveč. Smo jo skrajšali iz treh na dva tedna. Naj razložim. (šluk ruma)

Več faktorjev je. Morda najpomembnejši je to, da je življenje izven resortov v korona časih za naš okus malce … premrtvo. Če je to sploh beseda. Veliko stvari je zaprtih (nismo še našli enega lokalnega prodajalca sadja), ker ni turistov. In ker ni življenja na ulici, se tudi domačini raje zavlečejo v kakšno senco oz. kot smo sedaj ugotovili, tudi domačini raje proste dneve preživijo v kakšnem izmed resortov. In ja, v resortih je super. Za vse je poskrbljeno in Lila neskončno uživa … ampak tudi tega se naveličaš. (šluk ruma)

Drugi razlog je, da ni prav poceni. Če smo v all-inclusive resortu nas pride manj, kot če smo med lokalci. Zdaj pa spet. Med lokalci smo, ampak v bistvu nismo, v all-incluse pa je super, ceneje, ampak ni pa to potovanje, ki bi ga razvlekli na tri tedne.

Ne toliko razlog, kot pa samo omejitev ob otročku, ki ima 20 ur na dan sršene v riti, je, da je noro vroče. Od 11. do 16. ure je 36 stopinj, piše pa “feels like 41”. (Lila vohala rum) In takrat smo več ali manj priklenjeni na sobico.

Četrti razlog. Referendum za vodo bomo ujeli. PROTI!

Še zadnji razlog, da smo skrajšali potovanje v Dominikansko Republiko za en teden pa je ta, da smo a.) enostavno prestavili letalske karte prek Air France in b.) da smo našli super alternativo za zadnji teden tukaj.

In sicer bomo en teden Dominikanske zamenjali za en teden Islandije. Tja potujemo 13. Julija.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Zeleno-zlati Kyoto.

Sonce v Kyotu vzide natanko ob 4:42. Zaide ob 19:11. Dnevi so dolgi in...

Krožnica.

V majhnem mestecu ob svetem jezeru nekje na zahodu Indije je ta trenutek ura...

Nerakotvorne skrbi.

Kako jim uspe? Kako? Poznajo taprave ljudi? Imajo samo še eno ledvico? V velikih...

Noro poceni potovanje na Tajsko!

Povratne letalske karte za na Tajsko te zadnje čase stanejo ravno toliko kot 290...

Zakaj morda ne greva več na Bali …

Povsod je lepo tli. Ja, tli je najbolja beseda. Je, obstaja, diha, misliva nanj,...

Filipini – vreme.

Imate radi morje, ampak se vam ne da poležavati na plaži? Filipini so po...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime