Prva pomoč: Labuan Bajo, Flores (Indonezija)

Labuan Bajo ponuja veliko možnosti raziskovanja z ladnjico. Poglejte nasvete o hotelih, prevozih in hrani.

Labuan Bajo, še nedavno majhna vas, se zadnja leta razvija v pravo turistično zatočišče na otoku Flores. Hoteli rastejo kot gobe po dežju, restavracije dobivajo pridih Italije in dive shopi ti ponujajo potapljanje na najboljših koralnih grebenih planeta Zemlja. Ne samo, to! Labuhan Bajo je tudi odkočna deska za obisk otoka Komodo, kjer si lahko v živo pogledate komodo zmaje.

Če v Labuan Bajo prispete z ladjo iz sosednjih otokov, se do hotelov enostavno sprehodite. Ko stopite iz pristanišča na glavno cesto, zavijte desno in najdite prenočišče kar v enem izmed gueshousov ob glavni cesti. Bajo hotel vam ponuja zadovoljive sobe in hiter wifi za 150.000 IDR.

Prevoz od novega letališča do mesta stane 5.000 IDR na osebo oz. bo zastonj, če se odločite za 20-minutni sprehod.

Za injekcijo raja z želvami, morskimi psi in bleščečimi sončnimi zahodi obiščite eko resort na otoku Kanawa, ki je od Labuan Baja oddaljen le 1 uro z ladjico.

Avtobusi na Floresu znajo biti precej naporni, zato se za bolj udobno pot Labuan Bajo – Ruteng – Bajawa – Ende – Maumere lahko dogovorite za skupen prevoz z večjim avtom za 250.000 – 600.000 IDR, odvisno koliko vas je.

1 eur = 14.200 IDR

Slamat pagi/sore/malam = Dobro jutro/dan/večer
Hvala = Terima kasih

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.