Trenutno smo v Sloveniji

Finance

Za Lilino prihodnost.

Nedavno nazaj smo se pogovarjali na Instagramu, kaj lahko naredimo za otroka, kako lahko varčujemo denar. Je to sploh potrebno?
Lila je bila nedavno stara dve leti in v naš dom je priletelo polno bolj ali manj uporabnih daril, zraven pa še kuvert, da ji pač kupiva stvari, ki jih rabi. Taka darila cenim, ker šele z otrokom vidim, koliko šare se nabira iz meseca v mesec.

Kuverte torej. Kaj z njimi? Nisem ravno najbolj redoljuben človek (sploh nočem slišati Micevega komentarja na moj blago napisani stavek), zato so te kuverte ponavadi ‘pospravljene’ v mojem predalu. Včasih najdene pol leta kasneje. Ups.

Zato sva se odločila, da nekaj narediva s temi prihranki. Sicer ste mi predlagali vse mogoče načine, kripto, zlato, skladi, nogavice, računi od dedkov in babic. Priznam, da se na večino teh reči res ne spoznam in se mi niti ne da ukvarjati s tem – zato sem se odločila za najbolj simpl varijanto – VARČEVALNO NALOŽBENO ZAVAROVANJE s poljubno izbiro SKLADOV.

A zakaj simpl?
Kot prvo, se je priložnost ponudila v pogovoru z najinim dolgoletnim partnerjem zavarovalnico Vita, ki so nama povedali za njihovo NLB Vita Varčevanje +. Možno je varčevanje zase, za pokojnino, za otroke – torej za vse mogoče! Kot drugo se je res enostavno naročiti na posvet. Nato se z agentom dogovorite za lokacijo posveta v najbližji NLB posvetovalnici, lahko pa agent pride tudi k vam domov in vam brez obvez obrazloži celoten postopek. Meni je bilo pomembno predvsem, kako in za koliko se približno lahko plemeniti denar ob določenem mesečnem znesku, je kakšen trik, kako je z izstopnimi možnostmi, če kej zagusti.Dokumentacijo potem dobiš lepo na mail, podpišeš in to je to. Trenutno se mi to trga iz računa tako da trenutno ne pogrešim tega zneska. Priporočam vsem, ki bi nekaj varčevali za otročke pa mogoče ne veste kaj in se nimate časa poglobiti v obskurne moderne valute. 😀 Prepričana sem, da bomo enako naredili tudi za novega dojenčka!

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

5 “ta čudnih”

Jutri se odpravljava na otoček Gili Air in pri že-ne-vem-kolikem pakiranju, sva naletala na...

Prijazna stran avtizma

Tudi moja najljubša knjiga je Mali Princ, Beth. In, če se ti počutiš v...

Cepljenja za potovanje

Greste na potovanje in ne veste točno, za kaj bi se morali cepiti in...

Nujno zlo

Marsikdo si misli, da sem pač eden tistih "žižkov", ki kategorično zanikajo vse kar...

Venezuela: The Movie

Pa mi je uspelo. Končno. Na potovanju v Venezueli sem s kamerco pridelal nekaj...

Nov Lepopis je tu! Hud, k pr norcih!

Uf, tale Lepopis je bil spet užitek pripravljat. :) Toliko novih destinacij, pogledov na...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime