Beppu v oblaku

Beppu je mestece na vzhodni obali otoka Kyushu. Je drobno, prijetno, zavito v bel oblak. Že res da tukaj te dni ravno dežuje, a ta oblak ne nosi dežja. Beppu je namreč prežet v naravnimi vrelci vroče vode. Pogledaš po ulicah in izza vsake druge hiše se kadi. Kadi se iz vrha gora, pa izpred železniške postaje. Kadi se sredi ceste, na pločnikih in izza tistega okna tam.

IMG_3385

“Sea Hell” naravni vrelec.

Mesto živi za in od vrelcev. Nekateri so za kopanje, drugi so prevroči in so le turistična atrakcija. Ene v restavracijah uporabljajo za pripravo jedi na pari, tretje za gretje tal.

IMG_3373

Onsen za nožice. Tako vroč, da peče.

Prek Couchsufringa sva danes spoznala prijetnega Kazu, ki naju je cel dopoldan s svojim šktaljičastim avtomobilom vozil sem in tja. Do tega vrelca, do tega templja, pa na sushi in še malce naokoli.

IMG_3372

Vrelci za pripravo hrane na pari.

V nadpovprečno dobri angleščini nama je dajal napotke, kako preživeti Japonsko on the budget in nama kljub vsemu še vedno večkrat na najina vprašanja v stilu “Kje pa lahko kupiva dobro lokalno pivo?” ali pa “Kdaj tukaj cvetijo češnje?” odgovoril s kratkim in jedrnatim “Yes!”. Hai!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.