Kako do indijske vize?

Tale prispevek je uporaben za tiste, ki bodo potovali v Indijo in jim bo mogoče prišel prav kak nasvet. Mic je obiskal Indijo 2 leti nazaj in baje je bila takrat pridobitev vize bolj enostavna.

Kaj rabiš:

  • Na internetu se na strani indijske ambasade dobi obrazec za pridobitev vize, dolg je 2 strani in ima nekaj smešnih vprašanj kot je rojstni kraj staršev, po katerem vidnem znaku te lahko prepoznajo, … Pomembno je, da se podpišeš dvakrat (enkrat na koncu in enkrat pod sliko) in da je podpis enak kot v pasošu ( jaz sem se morala še enkrat, za Mica niso komplicirali, ker ga ni bilo zraven – očitno gre).
  • Priložiti moraš bančne ispiske za 6 mesecev ( lahko iz spletne banke, lahko pa jih dobiš na banki).
  • Dve osebni sliki, standardne velikosti, ozadje mora biti belo.
  • Fotokopijo kreditne kartice, če je nimaš pa vsaj bančne (papirnica je blizu :)).
  • 52 eur v gotovini (kartic ne sprejemajo), priporočljiv je točen znesek (bankomat je blizu :D)

Delavnik je ob ponedeljkih, sredah in petkih od 10ih do 12ih. Jaz sem prišla 11.15 in sem čakala kako uro in pol, da se je vse uredilo. Gospod za mano je prišel iz neke agencije za 7 viz in ni mogel urediti (sicer je bil predpraznični čas). Nasploh gre vse zelooooo počasi, punca je bila sicer zelo prijazna, ampak je za vsako vizo rabila okrog 15 min, po vsaki obdelani vizi je zaklenila pisarno in šla iz prvega v četrto nadstropje in prišla čez slabih deset minut z računom od prejšnje stranke. Precej zamudno 🙂

Vizo sva dobila v kakem tednu (na spletni strani sva preverila kdaj je bila potrjena in jo šla osebno iskat), splača pa se jo urediti čim kasneje, ker začne veljati od datuma prejema. Turistična velja 6 mesecev.

Good luck!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.