Ladyboy kabare

“I did it my way,” je še na koncu zapel fant, ki se je skozi minute Frankove uspešnice počasi iz ženske prelevil v moškega. Oblekica, nogavice, visoke petke, umetne trepalnice, make-up, lasulja … Mi pa s cmokom v grlu in solznimi očmi.

Tajska je Meka za tiste, ki želijo spremeniti svoje telo. Povečava prsi, botoks v ustnice … in seveda sprememba spola. Drugod je za slednje potrebnih veliko kovančnkov in premagovanje zahtevnega psihološkega testa, ki lahko traja tudi nekaj let. Na Tajskem je to drugače. Desetkrat manjša vsota denarja, manj zahtenvni postopki. Za 10.000 $ te spremenijo v žensko.

Menda lahko “naročiš paket”, v katerem:

  • te vodijo skozi hormonsko terapijo,
  • iz penisa naredijo vagino,
  • ti povečajo prsi,
  • nategnejo mišice v glasilkah,
  • te naučijo, kako se vesti kot ženska.

Kot turist si nikakor ne moreš pomagati, da ti ta fenomen ne bi vsaj nekako prizadel. Tako tuj nam je in tako odmaknjen od naših vrednot, da se ob stiku z ladyboyi ne znamo obnašati. Ne veš, kaj lahko in kaj ne. Ne veš, kako voditi pogovor, kaj ga/jo lahko vprašaš in kaj ne. Njihovo oblačenje se nam zdi pretirano, njihovo afnanje skoraj vulgarno.

Po včerajšnji enourni predstavi so pri meni ladyboyi zasedli prav posebno mesto. Strast s katero živijo svoje življenje ne glede na to, kaj si o njih misli preostali svet, je tako močna, da te nikakor ne more pustit hladnega.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.