Trenutno smo v Sloveniji

Nemčija

Raziskovanje simpatičnega Hamburga – 2. del

Hamburg in Reeperbahn festival sta naju res presenetila. Pa ne samo koncert od The Muse, ampak celo mesto je imelo nek poseben sij. Za protiutež Museom so naju najprej peljali poslušat mašo in njihove orgle v eno izmed večjih cerkev Michaelis Kirche. Ja, maša. Moram priznati, da sploh ni bilo slabo. Gospa je lepo igrala na orglah, jaz pa nisem razumela niti besedice maše, tako da je bilo vse super. 😀

Gin festival

Po tradicionalnem kosilu sva obiskala gin festival Junipalooza, ki sploh ni bil povezan z Reeperbahn festivalom! V Hamburgu pač dogaja veliko zanimiivh stvari, zato le poglejte, kaj vse lahko obiščete, ko boste tam. 🙂 OMG, to pa je bilo zabavno. Na začetku sva dobila vsak svoj kozarček in se razpustila po cca 50 stojnicah z ginom in tonikom ter vseh različnih dodatkov, ki so jih namešali zraven. Meni je bila še posebej zanimiva tista s figo in zrnom kave. Naj samo omenim, da je bilo to sredi dneva in po dveh urah sva se vesela odpravila domov z vrečko, ki je vsebovala Copperhead gin in alkemist set – tri tinkture s katerimi lahko spremeniš okus in namen svojega gin tonica. Prav farmacevtsko!

Koncert v Elbphilharmonie

Po prekratkem počitku sva se odlepila iz postelje in odšla v Elbphilharmonie na koncert mladega pevca Lewis Capaldija, ki naju je očaral s svojim močnim glasom. Ni čudno da so to dvorano izpopoljnjevali celih 10 let, ker je bil zvok res čudovit in se je dobro prenašal na vse konce dvorane. Tudi recimo, ko izvajalca gledaš v rit, kot sva midva Lewisa. 😀


Kosilo sva jedla v tradicionalni hamburški restavraciji Krameramtsstuben, ki je v res simpatični majhni ulici z zelo starimi hišami (mislim, da eden redkih predelov, ki ni bil uničen v bombardiranjih). Kava in zanimivi sladoledi iz japonskih čajev v Surf Shop Roastery za malico. Juha pho za večerjo v moderni Ban Canteen.


Vreme je bilo naslednje dni sicer rahlo deževno in vetrovno (baje so ga Hamburgarčki navajeni), ampak to naju ni ustavilo pri raziskovanju mesta. Zaradi zasedenosti sva se prestavila v hotel Superbude St. Georg in začela z najine vrste sightseingom, kar ponavadi pomeni, da poleg kraja zanimanja nujno morava poiskati še dobre restavracije, ker je Micev želodček neskončen. )

Hamburg, Nemčija

Tako sva šla v šoping v center, ki ima največ trgovin na kupu in si malce osvežila garderobo. Razgled na celo mesto sva opazovala iz stopla cerkve Svetega Nikolaja iz katerega sva šla seveda hitro dol, ker se nekdo boji višine, preostali čas pa sva uživala v brezciljnem tavanju po mestu, ki na vsakem kotičku ponuja nekaj zanimivega.

Ne vem, Hamburg je res tako mesto, kjer bi človek lahko živel, kajne?


Še par dobrih restavracij: Block house za stejke; Kieler Brauerei pivovarnica, kjer sva jedla crispy pork specialiteto, Elbgold kavarna za odlično kavo; Sushi & Thai za ugodno in zanimivo kombinacijo sushija in tajske hrane. 😀Kje sva spala?

Hotel in hostel Superbude, ki je urbana in odštekana nastanitev, ravno pravšnja za čas festivala. Superbude ima v Hamburgu dva hotela, St. Pauli in St. Georg, in oba sta opremljena podobno, ampak stojita v različnih predelih mesta.

Superbude, Hamburg

Sobice niso največje, ampak če se potepaš po mestu cel dan, na koncu padeš v posteljo. Nekatere stene sob imajo namesto barve časopisne prispevke, namesto obešalnikov pa imajo vrečke na obešalnikih, ki so porisane z njihovimi motivi. Sobe imajo hecne dodatke, kot je bila najina pojoča riba v kopalnici (se spomnite tiste iz topshopa, haha).

Superbude, Hamburg, Nemčija

Oba hotela imata res veliko avlo, kjer lahko delaš ali pa samo čiliraš. Na voljo imajo polno majhnih zadevic, ki naredijo hotel res prijeten in zabaven. To so naprimer, cela stena revij, steklene posode z žele bonboni (in posodica kamor plačaš), polne hladilnike pica in njihove popularne pijače Fritz, ki izhaja iz Hamburga. V zameno za to, da imajo čiščenje sobe le vsak drugi dan, te častijo eno pijačo, kar je zelo simpatično.

Na voljo imajo samopostrežni zajtrk, ki ponuja vse vrste kruhkov, namazov, domače salse, zelenjave, sadja, salam in sira, ter pazi to – vafljeeee. Midva sva si za na konec zajtrka vsako jutro privoščila en lep svež vafeljček zraven kave.

Hvala nemški turistični organizaciji, ki naju je povabila v Hamburg. Za več informacij si lahko pogledate spletno stran Come to Hamburg.

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

“You. Me. BCD exchange. OK?”

Najin peti potop. Nekje na odprtem morju mimo otočka Havelock. Razbitine potopljene ladje M.V....

Nerakotvorne skrbi.

Kako jim uspe? Kako? Poznajo taprave ljudi? Imajo samo še eno ledvico? V velikih...

Trouble in paradise

Ne, ne. Ni to kar mislite. Nisva se skregala na smrt, se vsedla vsak...

“A pa se da delat na poti?”

"Nič ni nemogoče," odgovorim na kratko. In seveda suvereno stojim za tem. Seveda pa...

Vasice Rajasthana skozi moje oči

Doumel sem, da je človek veliko bolj sit, če jabolko deli še z nekom...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime