Sestanek z Adrijano (Araguato Expeditions, Venezuela)

Pomembno pred potovanjem je, da se odločite kaj sploh želite. Tako, čisto realno. Ni si pametno delati utvar o tem, da boste živeli v najboljših hotelih, ki vam jih obljublja turistična agencija s svojimi fotografijami, če slutite, da bo realnost drugačna. Prav tako pa si po drugi strani ni pametno delati utvar, da boste v povsem tuji deželi, kjer logika našega sveta popolnoma odpove, kot divji popotnik preživeli brez vsakršnih najmanjših priprav. No, preživeli mogoče je premočna beseda, vsekakor pa je na potovanjih, kjer časa nimate popolnoma na pretek nujno, da se o svoji poti vsaj malce pozanimate v naprej, zberete čim več informacij, preberete kakšno knjigo, denimo Lonely Planet in seveda, če je le mogoče, dobite informacije iz prve roke. Od nekoga, ki je tam že bil, ali še bolje, od nekoga, ki tam živi.

Na našo veliko srečo, so nas vse poti in priporočila tistih, ki so že bili v Venezueli, vodile do gospodične Adrijane, ki v Venezueli živi že 5 let in ima s svojim dragim tam tudi avanturistično potovalno agencijo Araguato Expeditions. Ob prijetnem klepetu in obilici dobre volje nam je predstavila njeno idejo našega 20-dnevnega potovanja. Razjasnila nam je marsikatero našo skrb in nam seveda ponudila pomoč, v kolikor jo bomo potrebovali na sami poti.

Okviren plan našega potovanja. Itak, da bo na koncu spet vse drugače 🙂

Naše potovanje tako dobiva obliko. Anakonde, kavbojci, indijanci, safari, trekking, žuranje, otočki, nočne vožnje, notranji leti, stik s pristnimi domačini, salsa, tequila … Popolno!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.