Spet smo doma

Evropa

Punce po svoje: Herbal glamping (Charming Slovenia).

Vsi me sprašujete, kako je z nekom preživeti 24 ur na dan, 7 mesecev. Hm, meni je bilo precej lahko, Mic pa bi najbrž povedal drugačno zgodbo. 😀 Z mojimi kolegicami Nino, Majo in Valentino smo se že dolgo veselile, da spet naredimo en babji pobeg in se načvekamo do naslednje plohe (Mic pa vikenda čisto zase, hehe). V tisti telepatiji nas je Petra, direktorica Herbal Glampinga, ki spada pod Charming Slovenia, povabila na aromatični zeliščni pobeg v najbolj prestižni glamping v Sloveniji.

Herbal Glamping resort se nahaja v okolici Ljubnega in stoji na družinskem posestvu lastnika resorta. Družinska hiša je postala glavna stavba resorta, hlev pa so spremenili v čudovite savne in v zeliščno lekarno. Cel resort daje vtis pravega prestiža, vendar v domačnem stilu. 10 enot, ki so v bistvu šotori (najbolj fancy šotor na sveti, if you ask me!) je na voljo 40 gostom. Najbolj pade v oči čudovit zunanji bazen, ki se naravno čisti s pomočjo posebnih rastlin in zunanje ognjišče, okrog katerega so šotori.

Petra nam je dodelila šotor z najlepšim razgledom in ko smo pokukale v notranjost, je bilo kar težko verjeti, da je to dejansko šotor – glamurozni kamping v pravem pomenu besede. 😀 Čudovito opremljena notranjost, rožmarinova vejica na blazini in tuš s steklenim stropom so tiste pike na i, ki naredijo Herbal Glamping tako poseben.

Herbal Glamping temelji na zeliščih, ki jih veliko uporabljajo v kuhinji in v prostorih ter delavnicah, po zeliščih pa so poimenovali tudi svoje pakete (rožmarinov, koprivin, ognjičev …). Vse je do potankosti premišljeno (zeliščni vrt, trava, materiali) za kar skrbi aktivna mlada ekipa, ki nudi svojim gostom vse kar potrebujejo.

Razvajali so nas do onemoglosti – od delavnice zeliščnega mila (rožice smo nabrale kar na njihovem zeliščnem vrtu), zeliščni koktelj (iz domačega zeliščnega soka in kar nekaj alkohola, čin čin), savne samo za nas in seveda muškatna penina Jeruzalem Ormož in Hoferjevi grisini v jacuzziju. Yaaaaaas! Še dobro, da je bil jacuzzi nastavljen na 40 C, ker je ponoči padlo na 2 C. Iiiiik!

Punce po svoje, Herbal Glamping, Charming Slovenia

Babji vikend je minil prehitro, Petra in njena ekipa so super poskrbeli za nas, me pa že komaj čakamo, da se vrnemo v Herbal Glamping. <3

Btw. V soboto, 21. 10. organizirajo Festival piva, kar pa je še bolj posebno, da bo resort odprt tudi za javnost (treba je rezervirati karto, ker sprejmeljo samo doočeno število ljudi).

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Joey iz Kelly Familly in midva

Včeraj sva dan preživela z gospodom Joeyejm, tistim gospodom iz Kelly Family. No, nisva...

Detox vikend na Ptuju.

Decembrsko norenje, družinska kosila pri sorodnikih in veliko preveč kuhančkov je zaznamovalo tudi najin...

Indija skozi njihove oci.

Doma, v BTC-ju sem si kupil zvezek. Crn, brezcrten, z debelimi platnicami in debelimi...

Indija skozi moje oci. Zadnjic

Vsega lepega ... "So, sir, which room do you like?" me vprasa bellboy v hotelu...

Diši po datljih in pomarančah (Oman, 10. dan)

Ura je 8:36 zjutraj in ravnokar ob kavici počivava po obilnem zajtrku stvari, katerih...

Nov projekt. <3 Music

Malce sem se zakopal v delo. Sem ugotovil, da v želji po 2012 ne...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime