Trenutno smo v Chiang Maiu

Evropa

Punce po svoje: Herbal glamping (Charming Slovenia).

Vsi me sprašujete, kako je z nekom preživeti 24 ur na dan, 7 mesecev. Hm, meni je bilo precej lahko, Mic pa bi najbrž povedal drugačno zgodbo. 😀 Z mojimi kolegicami Nino, Majo in Valentino smo se že dolgo veselile, da spet naredimo en babji pobeg in se načvekamo do naslednje plohe (Mic pa vikenda čisto zase, hehe). V tisti telepatiji nas je Petra, direktorica Herbal Glampinga, ki spada pod Charming Slovenia, povabila na aromatični zeliščni pobeg v najbolj prestižni glamping v Sloveniji.

Herbal Glamping resort se nahaja v okolici Ljubnega in stoji na družinskem posestvu lastnika resorta. Družinska hiša je postala glavna stavba resorta, hlev pa so spremenili v čudovite savne in v zeliščno lekarno. Cel resort daje vtis pravega prestiža, vendar v domačnem stilu. 10 enot, ki so v bistvu šotori (najbolj fancy šotor na sveti, if you ask me!) je na voljo 40 gostom. Najbolj pade v oči čudovit zunanji bazen, ki se naravno čisti s pomočjo posebnih rastlin in zunanje ognjišče, okrog katerega so šotori.

Petra nam je dodelila šotor z najlepšim razgledom in ko smo pokukale v notranjost, je bilo kar težko verjeti, da je to dejansko šotor – glamurozni kamping v pravem pomenu besede. 😀 Čudovito opremljena notranjost, rožmarinova vejica na blazini in tuš s steklenim stropom so tiste pike na i, ki naredijo Herbal Glamping tako poseben.

Herbal Glamping temelji na zeliščih, ki jih veliko uporabljajo v kuhinji in v prostorih ter delavnicah, po zeliščih pa so poimenovali tudi svoje pakete (rožmarinov, koprivin, ognjičev …). Vse je do potankosti premišljeno (zeliščni vrt, trava, materiali) za kar skrbi aktivna mlada ekipa, ki nudi svojim gostom vse kar potrebujejo.

Razvajali so nas do onemoglosti – od delavnice zeliščnega mila (rožice smo nabrale kar na njihovem zeliščnem vrtu), zeliščni koktelj (iz domačega zeliščnega soka in kar nekaj alkohola, čin čin), savne samo za nas in seveda muškatna penina Jeruzalem Ormož in Hoferjevi grisini v jacuzziju. Yaaaaaas! Še dobro, da je bil jacuzzi nastavljen na 40 C, ker je ponoči padlo na 2 C. Iiiiik!

Punce po svoje, Herbal Glamping, Charming Slovenia

Babji vikend je minil prehitro, Petra in njena ekipa so super poskrbeli za nas, me pa že komaj čakamo, da se vrnemo v Herbal Glamping. <3

Btw. V soboto, 21. 10. organizirajo Festival piva, kar pa je še bolj posebno, da bo resort odprt tudi za javnost (treba je rezervirati karto, ker sprejmeljo samo doočeno število ljudi).

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Še nekaj otoških utrinkov …

Prvi teden na Andamanskiih otokih sva preživela na otočku Neil in ker nama je...

Zamenjali Dominikansko za …

Takolele je. Dominikanska je lepa, modra in zelena in okusna. Ampak tri tedne, kot...

Meditacija Vipassana.

Ne vem če si upam. To je verjetno tisto, o čemer sem slišal govoriti in...

10 mobilnih aplikacij za potovanje (2017)

Potovanje v današnjem času ima svoje prednosti in slabosti. S pametnimi telefoni in vedno...

Kosilo 1, 2, 3: Pad thai

Prejšnja sobota je bila lenobna. Malo dlje sva ostala v postelji, dopoldne pa uživala...

Trpiva na Koh Lipe

Grozno je. Sedim na razmajanih desčicah najinega slamnatega bungalova. Vroče je in deodorant je...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime