“Dej, naj me ze pr’tisne!”

Sri Lanka in India sta kot sestri. Obe s podezelja. Sri Lanka je sla v prestolnico studirat, se zaljubila in tam ostala. Trudi se po najboljsih moceh. Indija, njena sicer starejsa sestra je ostala doma pri svojih. Dela, pridna je.

Spet ziviva pri domacinih. V majhni sobici. Strezejo nama na polno. Pravkar prebavljava ogromne skampe v masala omaki.

 

Vcasih, ob praznikih obisce svojo mlajso sestro. Nadane si najboljsa oblacila, naparfuma s tistimi “500 ml za 10 eur” parfumom in na mobilnem telefonu nastavi za zvonenje eno najbolj priljublejnih melodij.

Da bo Barbi bruhala od smradu sva prvic cakala na ribji trznici. Velike ribe, majhni psi, pogalaski ribici.

Indija zna biti “kul”. Sri ve, da je “kul”. Nobeni izmed teh ne uspe (hvala bogu), da bi zadovoljili standarde, ki jih od njih vse pogosteje zahtevata Mr. West in njegova zena Mrs. White. Pa vendar. Dobro kmecko dekle, ki zna skuhat in spije kdaj kaksno pivo, se vedno pelje “scat” vse tiste prepotentne dekline. Goldiggers!

Tuk-tuk all the way. Dobesedno. No, s skuterjem sva prisla dalj, dokler naju ni ustavil moz v rjavem.

 

Ne morem spat. Pa ne zato, ker bi bilo akrkoli narobe, preposto zato, ker se mi po glavi non-stop suce skladba od Aerosmithov – I don’t wanna miss a thing. 

Papaya za zajtrk. Nujno!

 

“You have to go with us to the police station,” je bila verjetno izjava dneva, ki naju je malce prizemljila po tem, ko sva na zacetku kar letela (beri: narocala vsakrsno hrano, ne da bi preverila, ce je slucajno brutalno pekoca). In ne, nisva sla na policijsko postajo. Sva ju nekakom uspela prepricati, da imam voznisko dovoljenje nekje na varnem v Sloveniji in da reeeeees nisva vedela, da rabiva International razlicico. No, verjetno so poleg pogajalskih spretnosti pomagali tudi Barbarina D&G  pravkar kupljena ocala in kiklica …

Itacha, here I come!

 

Kokosi menda pomagajo za uravnotezenje prebave. Upam, da se bom s to trditvijo lahko kmalu strinjal.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

4 Comments on ““Dej, naj me ze pr’tisne!”

  1. Oj Mic

    Pravzaprav oj oba 🙂 Povej mi, napisal si da spita pri domačinih .. si prišel na vrata, potrkal “i need i place to sleep?” ali kako to gre?

    Uživajta še naprej …

  2. ola. na sreco te kar oni najdejo. vseeno je to njim vir dohodka, ni zastonj. je pa veeliiiikooo bolj prijetno kot pa v hotelih :))) hvala!

  3. Po papaji za zajtrk ponavadi ne rabis vec upat na povecanje pr’tiska 😉 Srecno z vsem tam doli, z veseljem berem in obcudujem slikice!

  4. Hehehe,pa se jogurt cezpa je 🙂 Hvala, uzivama med plantazami cajev.

Leave a Reply

Your email address will not be published.