Trenutno smo v Chiang Maiu

Main

Sushi, morska hrana, noj, kenguru @Mongolija BBQ

Vsaj 40 % užitkov v mojem življenju predstavlja dobra hrana. Priznam. Odkrito. Ko sem na poti, stalno brskam za nečim novim in nikoli mi ni težko poskusiti tudi tistega najbolj “čudnega” in “ogabnega”.  Recimo žive ličinke, ali pa ražnjič iz ličink je več kot dobrodošel na mojem meniju. 🙂

Še posebej vesel pa sem, če kakšen nov gurmanski tempelj najdem kje povsem v bližini. In ravno to se mi je zgodilo pred slabima dvema mesecema. Na povabilo dobrega kolega Saša, sva se prepustila razvajanju restavracije Mongolija BBQ, v Ljubljani (na Viču, imajo pa restavracijo tudi pri POP TV-ju). Ob prvem pogledu na ambient restavracije … no, skratka, nič posebnega, res, popolnoma ne v stilu okusov jedra njihove ponudbe.

Morska hrana vas bo pričakala servirana sveža še vedno na zdrobljenem ledu.

Restavracija za 11,9 € ponuja meni najljubši all-you-can-eat način gurmanskih užitkov, pri čemer pa, vsaj za moje razmere, tile pošteno presegajo standard, ki smo ga vajeni. Izbirate lahko med super izborom sveže morske hrane (lingji, gamberi, škampi, školjke, losos …), eksotičnega mesa (nojevo, kengurujevo, krokodilje, zajčje …) in seveda okusno svežo zelenjavo. To je faza ena. Na tem mestu vse to po lastni presoji naložite na krožnik, dodate željeno omako in gospodu Mongolcu prepustite, da vam vse to pred vami speče na žaru. Nepopisno dobro!

K vsaki jedi določite omako (vietnamska, japonska, tajska ...) in ko je stvar pečena izgleda takole

Druga faza (beri: med tem ko čakaš, da Mongolc speče) zajema izbor najboljšega izmed sveže pripravljenih sushijev. Seveda ne manjkata niti ingver in hren. Veliko kje sem že jedel sushi. Ponekod je bil res malce boljši, ampak ob tako pestri ponudbi in za toliko denarja, predvsem pa all-you-can-eat (!!!), se tole ne more primerjat z ničemer drugim.

Pisani sushi

Najbolje je, če se zadeve lotite na slow-food način in seanso zaključite z naborom svežega sadja iz sushiju sosednje vetrine. Uživajte. Ob dobri družbi in prijetnem klepetu. U easy! Počasi in z andohtjo bi rekle naše babice.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Najin plan do … nadaljnjega :)

Ja, točno tako. Do nadaljnjega. Sva v fazi, ko se hkrati povsem zavedava, da...

Uganke so zakon!

A je kdo igral pred 20 leti zelo popularno računalniško igro Myst? Tisto, ko...

Babi: “Daj ti, zresni se pocasi!”

<div class="wp-caption alignnone" style="width: 522px"hitro bezi nas lajf...Ta njena izjava je zgolj iztocnica. Ni...

Plan D

OK, ne bo šlo. Pravzaprav sem se odločil, da ne bom samega sebe zajebaval...

Najini potovalni načrti za leto 2018

Najprej, tam nekje pred desetimi leti, se mi je zdelo, da je svet ogromen....

Dokumenti za potovanje. Vsi!

Marsikdo naju je v zadnji tednih, odkar sva doma, vprašal, kako sva vedela kdaj...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime