Spet smo doma

2014

100 objava.

8. junija letos sem začel predvsem sam s seboj, potem pa še z vsemi vami deliti misli na povsodjelepo.com. Nekateri, no jih je kar precej, so mnenja, da tako odkrito pisanje in razkrivanje samega sebe ne sodi na splet. Češ, kaj bodo pa ljudje rekli. Saj jim dam prav, po svoje. Res ni povsem normalno, da bi nekdo vse tisto, kar čuti globoko v sebi, delil kar tako vse povprek. Do sem imajo prav, ne razumejo pa, da je to tukaj v prvi vrsti pogovor s samim seboj. Velko lažje se je razumeti, vedeti kaj želiš in si pomagti, če zmoreš vse to artikulirati tako jasno, da zavzame svojo obliko tudi “na papirju”.

Danes sem brskal po fotografijah iz potovanja po Irian Jayi. Priznam, da jih od takrat še vedno nisem uspel pogledati. Je še vedno pretežko. No, danes sem uspel. Vsaj prvo tretjino sem dejansko res pregledal in obujal spomine vseh čutov. Lepo je bilo, a … lepo je povsod!

Zadnje čase res ogromno, ogromno, ogromno razmišljam o tem, kako izpeljati tole enkratno živeljnje. Ne bom rekel, da sem star, niti približno, je pa res, da bom počasi v fazi, ko bodo sprejete odločitve korenito in mogoč celo dokončno zaznamovale moje življenje. Do konca.

Po eni strani bi si po poti, ki jo določa naša družba in sistem (z uporabo te besede ne mislim nič slabega), zagotovil verjetno precej varno in gotovo prihodnost. Vedel bi, kaj me čaka jutri, čez en mesec in čez 10 let.

Po drugi strani pa … ni šans. 🙂 Ne morem si predstavljat, da ne bi nikoli več čutil vznemirjenja, ko si totalno broke in praskaš skupaj zadnje evre, ko se vsedeš na vlak in te odpelje v neznano, ko se brez besed pogovoriš o še tako zapleteni stvari in se iz srca zasmejiš, ko vedno znova in znova ugotoviš, kako lepo in nujno je uživati življenje.

Tole je moja 100 objava na povsodjelepo.com. Če bi imel redno službo, stanovanje in kredit, bi vam lahko zagotovil, da bom ob svoji tisoči objavil sedel ravno tu kot sedaj, pil isti čaj kot danes in imel iste skrbi kot jih imam ta trenutek. Tako pa … 🙂

* * *

V odgovor na zgornjo objavo, mi je kolegica poslala tole:

httpv://www.youtube.com/watch?v=MQlJ3vOp6nI&feature=related

Hvala :*

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

1,9 eur na dan

Sedim v mirni vasici, nekje na jugu Goe, blizu mesteca Palolem. Pijem chai. Sedim...

Indijke v kiklcah, zraven pa ogromen Rus

Če mi tega ne bi povedala dva, ne bi verjel. Bi mislil, da so...

Vojaki azijskih ulic.

Vojaki so. Do zob oboroženi, z ostrimi pogledi in naborom psiholoških bulletproof taktik. Vstanejo pred...

Nerakotvorne skrbi.

Kako jim uspe? Kako? Poznajo taprave ljudi? Imajo samo še eno ledvico? V velikih...

Z adidaskami v Državnem zboru …

Je morda Državni zbor metaforično in simbolno nekaj podobnega kot Triglav? Bi moral vsak...

Ključne informacije za potovanje na Maldive.

Maldivi so prav gotovo ena tistih destinacij, ki jih vsi prikličemo v spomin ob...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime