Kosilo 1, 2, 3: Pad thai

Prejšnja sobota je bila lenobna. Malo dlje sva ostala v postelji, dopoldne pa uživala v nizkem pritisku oblačnega vremena in pospravljanju stanovanja. Na srečo se ultra majhni prostori hitro pospravijo 🙂 Kot je že v navadi, je Mic kmalu postal nenormalno lačen. O-ou. Včasih se mi zdi, da bi fiziki lahko njegov želodček preučevali kot eno izmed opevanih črnih lukenj.

Misija: reši krizno situacijo preden začne glodati suh kruh in salamo.

Iz omare sem potegnila dve instant juhici in v 5 minutah je bila pripravljena predjed. Zame vegetarijanska verzija, za Mica pa tako bolj pekoča. Brez sindroma kitajske kuhinje oz. bolečih kosti, ker ne vsebujejo MSG-ja. Cena: 1,2 eur.

Za glavno jed sva imela sečuanski pad thai v že pripravljenjem setu. Ja, obožujeva fusion food! Set vključuje riževe rezance in omakico, ti pa po želji dodaš sestavine. Cena: 1,2 eur.

Midva sva izbrala por, korenje in bučko ter jih na hitro prepražila v voku. Hkrati sva skuhala ploščate riževe rezance, jih vrgla v zelenjavo in dodala omako iz seta. Par minutk na ognju, bam, bam, in jed je bila končana! Nekaj kapljic tiste okusne korejske sojine omake, ščepec sezama, špric limoninega soka in bazilika (ker nama ravno raste na okenski polici) so se znašli v krožniku  za piko na i.

Za 4 eur na osebo sva imela ogromno juho za predjed (super tudi, če si prejšnji večer spil kako pivo preveč) in zelenjavni pad thai. Skoraj tako kot v Aziji 😉

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.