Kuharski tečaj: Tajska hrana

Ena izmed stvari, ki jo delim s tajsko filizofijo je koncept sanuk. Gre preprosto za načelo, da je potrebno pri vsaki stvari, naj gre še za tako težavno delo ali neprespane noči učenja pred izpitom, vsaj malce uživati. Vsaj del vsakega dela mora biti zabava. Iz tega razloga je za Tajce najslabše delo tisto, pri katerem so sami. Večinoma tako sanuk vpletajo prek družabnosti, prek interakcije z drugimi. Tako učinkovito in predvsem … tako preprosto. Saj vem, da bom po vrnitvi domov večkrat padel v ta loop slabe volje in gonje za denarjem, ampak fuck it. Ni vredno!

Ja, midva pa še vedno jeva! 🙂 In ker sva si želela pogledati tu globlje v tajsko hrano, sva se udeležila kuharskega tečaja pri simpatični Ann v njeni novi Zabb-E-Lee kuharski šoli. Super izkušnja, super jedi, super znanje. Vse skupaj je bilo, kot se za Tajsko spodobi, malček “instant”, ampak vseeno zelo okusno!

Pripravila sva najino najljubšo Tom Yum juho, pa še kokosovo Tom Kha Kai, vsaj svoj curry, vsak svoj Pad Thai, solato iz nezrele papaye in sveže spomladanske zavitke. Njami mami!

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

One Comment on “Kuharski tečaj: Tajska hrana

  1. V bistvu, ko bomo imeli Melanški piknik, a ne?, bi lahko imeli takega tajskega….dva kuharja že mamo, pa če se mal vnaprej pripravta, nas bi lahko celo nahranila…

Leave a Reply

Your email address will not be published.