Letalske karte za Venezuelo @STA Ljubljana

Ena izmed prvič večjih ovir, ki jo je potrebno prestati ob celotnem planiranju in izvedbi potovanja je … seveda, nakup letalske karte. Ob tem se poraja precej neznank, večinoma takšnih, ki se jih lahko brez slabe vesti na prvi pogled precej ustrašimo, a za katere vsekakor obstaja enačba, ki jih do potankosti razreši.

Moj nakup letalske karte po navadi (tako je bilo tudi v tem primeru, ko smo danes kupili karto za v Venezuelo) izgleda takole:

1. Najprej pregledam vse možne povezave s pomočjo spletnega vmesnika SkyScanner. To je odličen pripomoček, ki vam za izbrani destinaciji in izbran termin prečišče celotno svetovno bazo ponudnikov letalskih letov in vam nato prikaže vse možne lete. Super izhodišče za naprej.

2. Ko SkyScanner pokaže možnosti odjadram na spletno mesto posameznega ponudnika in ceno pogledam še neposredno na tem mestu. Včasih je cena nižja, če pa že ne drugega, pa imaš na tem mestu zelo ažurno bazo cen, kar SkyScanner včasih malce spregleda.

3. Tretji korak pa je tisti, ki najbolj eliminira riziko nakupa. Saj veste, internetni nakupi še vedno terjajo precej zaupanja, kar se še posebej pozna, če si nekdo, kot sem jaz, mora pri vsakem takšnem nakupu izposoditi MasterCard in nato v imenu nekoga drugega opraviti nakup. Pač ne gre. No in na tem mestu vstopi STA Ljubljana. Zelo prijazni in ustrežljivi. Poveste svojo želeno destinacijo in datum, poiščejo vam najcenejšo opcijo. Izdajo vam račun, ga plačate na banki (ali pa jim prinesete kar denar), izdajo vam letalske karte in to je to. Simple and logical.

Tamara in jst ravno ob predaji denarja 🙂

Mi smo danes kupili karto za let Benetke-Madrid-Caracas-Madrid-Benetke. 647 € + 24 € za riziko odpovedi. Nikoli ne veš. Letimo z AirEuropo. Do Madrida uro in pol, v Caracas 9 ur.

Klemen, Tamara (v sredini) in Mic. Seveda je potrebno nakup kart ustrezno proslaviti ... s tortico.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.