Spet smo doma

2014

naio ssaion prolog

Imeti skupino ljudi, s katerimi deliš tako rekoč vse, ob tem pa z njimi skupaj prispevati k ustvarjanju nečesa neoprijemljivega, a nadvse lepega, je čast. Zgubiti skupino ljudi, s katerimi si 8 let delil vse najlepše in najtežje trenutke, s katerimi si doživel toliko, da bi lahko rekel “goodbye world” v vsakem trenutku, je žalostno. naio ssaion je zgodba, ki je obstala v zraku. Nikoli ni bilo uradnega epiloga, nihče se ni podpisal pod “razpust sistema”, nihče ni povzdignil glasu in zaloputnil vrat. Dolgo mi je bilo žal, da se ni zgodilo kaj od naštetega, saj bi le tako lahko dokončno trdil, da je zgodba resnično zaključena, knjiga zvezena in postavljena na arhivko polico. Tako pa vse to še vedno ostala odprto.

httpv://www.youtube.com/watch?v=g-dSrgToJzk

Mogoče je težko priznati, da nam je bilo lepo, sploh za to, ker smo se vsi tako elegantno in brez oziranja nazaj postavili na svoje noge, začeli graditi svoje kariere in začinili življenje brez pomočih ostalih petih, ki so nas poprej spremljali 8 dolgih let. Sam sem poskusil pisati glasbeno zgodbo dalje, v drugih projektih, z drugimi ljudmi in drugačno glasbo. Ni šlo. Pa ne da bi bil problem v drugih, enostavno nisem našel kemične spojine, ki bi se zlila z njimi. Vsaj ne tako dobre, ko smo jo skupaj sintetizirali v zlatih letih naio ssaion.

Out loud ...

Zakaj to pišem? V zadnjih dnevih besedici naio ssaion srečujem na Twitterju, v Facebook postih, na raznoraznih tujih blogih … Za piko na i so željo po ponovni združitvi benda izrazili mnogi izmed pomembnih drugih v mojem življenju. Ampak najbolj pomembno od vsega tega je to, da neskončno pogrešam našo glasbo, odre in adrenalin, ki nas je spremljal na poti … kjerkoli smo že bili. Beseda ni konj, zato sem vsem članov n.ss poslal mail z vprašanjem po ponovni združitvi. Mogoče pa nam uspe …

Sorodni prispevki

Sorodne objave

o sanjah, ki sem jih imel vcasih

Leta 2007 smo trije kolegi ustanovili svoje podjetje. D.o.o. Z eno samo idejo, obilico...

Sri Lanka skozi najine oči #3

Vceraj sva bila na vecerji pri enem izmed tuk-tuk driverjev. Izkusnja vredna zlata!

Pride kakšen dan …

... ko je glava prazna. In pride kakšen dan, ko neprijetne misli in problemi...

Pomlad

ti naseli v trebuh vse tiste gosenice, ki se počasi, pa vendar vsak dan...

Milano – Jeddah – Colombo

In seveda je bilo prvo vprašanje sploh, kje je Jeddah. Priznam, da sem za...

“Dej, naj me ze pr’tisne!”

Sri Lanka in India sta kot sestri. Obe s podezelja. Sri Lanka je sla...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime