Spet smo doma

2014

Najdaljše potovanje

… želja, največja, uresničljiva in vedno bližje.

Ugotovil sem, da pravilno funkcioniram izključno takrat, ko vsak atom moči usmerjam v doseganje najbolj divjih želja. Ni skrivnost, daleč od tega. Korak za korakom pripravljam telo in duha za tisto, s čimer bom lahko mirne vesti rekel: “Zdaj pa lahko umrem.”

Danes sem nekje v skritem kotičku trdega diska našel tole skico:

Doživeti, ne preživeti.

Skica je nastala 27. septembra 2009. Takrat še v dvoje. Takrat še skromno. Takrat še previdno. Danes razmišljam s še manj trezno glavo, širše odprtimi učkami in hitrejšim utripom. Vem, da se bo leva stran rdeče črte raztegnila mnogo globlje, desna pa se ne zaustavi dokler: “Vanuatu – Mic, Mic – Vanuatu. Uživajte!”.

Danes sem naletel na blog nekega popotnika. 15 mesecev je potoval okoli sveta. Francoska Polinezija, Oceanija, Jugovzhodna Azija, Osrednja Azija, Severna Afrika, Evropa, Južna Amerika. Odlično zastavljen plan, premišljeno, z res lepim naborom najlepših destinacij. Vse lepo in prav, ampak … 30.000 €?! Moja računica za dve leti potovanja, sicer izključno po Bližnjem Vzhodu in Aziji znaša maksimalno 10.000 €. Res je, da v ta plan brez kančka pomisleka vključujem totalno “low budget” način življenja, ampak vseeno. 30.000 eurov? To je 2.000 € na mesec. Samo za izhodišče – v Indoneziji sva preživela s 350 € na mesec, v Indiji računam zapraviti ravno toliko. Pri takšni računici lahko na najdaljšem potovanju zapravim nekaj več kot 410 € na mesec.

So stvari, tam daleč nekje, ki ne stanejo prav nič. Odvisno kaj iščeš. Preprosto tako. Pogovor s prijazno gospo v mirni vasici ne stane nič, petje ob ognju nekje na pretirano zeleni riževi plantaži ravno tako. Mravljinci po telesu, ko slap s telesa spere vse tiste drobne od sonca razbeljene kamenčke … objem tistega, ki ga imaš najraje, ne da bi spregovoril eno samo besedico. Tam daleč nekje … Kjerkoli. Povsod je lepo.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Annapurna Base Camp (2. del)

Ura je bila nekaj čez 4 zjutraj, ko me je prebudila neprijetno mehak dotik...

Higienska prva pomoč za potovanje

Ah, vsi vemo, kako se bo to končalo. Medtem, ko Mic rabi le deodorant in njegovo...

Kite Runner

Katka se je samo lahno obrnila in izdahnila enega tistih zgodnjejutranjih medmetov, za katere...

5 slikovitih gorskih poti v Švici.

Veva, na kaj pomisliš, ko slišiš besedo Švica – “Ja, saj je lepa, a...

Paretovo načelo a.k.a. carpe diem 80/20

Vilfredo Pareto, italijanski ekonomist, je nehote predstavil idejo, kako uživati dozadnjega atoma moči. Trdil...

Razprodaja v Vale-Novak

Veliko stvari se spreminja. Rekel bi, da bi se po logični poti morala začeti...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime