Trenutno smo v Chiang Maiu

Gostujoči avtorji

Najdi družbo za potovanja – Semaforum.

Ej, ti! Bi šel na potovanje, ampak tvoji kolegi nimajo časa? Če še nisi pripravljen na solo podvig, poglej na nov spletni prostor – Semaforum, kjer lahko dobiš kolega za potovanje, badminton ali pa družbo za ogled muzeja. 😀

Piše: Ana Škerjanc

Spomnim se, ko sem bila tudi sama v podobni situaciji. Takrat še ni bilo Semaforuma, kjer se danes ljudje povezujejo za potovanja. Semaforum je nova spletna platforma, kjer lahko posameznik najde družbo za razne aktivnosti, od športa do krajših in daljših izletov. Lahko izbiraš med potovanji, ki so že objavljena ali pa svoje potovanje predlagaš sam. V osnovni šoli smo veliko potovali z družino, kasneje pridemo v leta, ko se začnemo osvobajati in nastala je potreba po potovanju brez staršev. Za svoja sanjska potovanja sem velikokrat poskusila navdušiti bratrance in sestrično, potem prijatelje in znance. Včasih uspešno, včasih ne. Velikokrat je bilo treba spremeniti državo potovanja, moje ideje so se namreč marsikomu zdele nore, češ, pojdimo za začetek raje po Evropi.

Kolumbija, Semaforum

Nimamo vsi enakega načina in pogleda na potovanja. Kar je super, da smo si različni. Vendar pa je potrebno za
potovanje na koncu izbrati osebo, s katero imata enak stil potovanja. Nekomu so všeč hostel dormi, drugi raje vzamejo airbnb, spet tretji najraje prenočijo v kempih. Nekateri si dušo v tretjem svetu polnijo s sprehodi čez prepolne tržnice svežega sadja in eksotično hrano, drugi smisel vidijo v impozantnih turističnih znamenitostih. In prav je, da se ne pretvarjamo, sploh pa ne med potovanji. Dopust je čas, ko pozabimo na obveznosti vsakdana ter se prepustimo novim krajem, da nas navdušijo. Zato je pomembno, da potujemo z družbo, ki potovanja čuti na enak način. In kar se velikokrat zgodi je, da prijatelji, s katerimi grem rada na kavo ali igro badmintona, niso nujno tudi najboljši potovalni partnerji. Gre namreč za dve čisto drugi obliki druženja.

Semaforum

S prijateljico, s katero sva bili na faksu praktično nerazdružljivi, veva, da skupaj ne bi zdržali niti dvotedenskega potovanja. Pa s tem ni nič narobe. Vsaka ima pač svoj način potovanja. Na krajša potovanja se odpraviva skupaj, za na daljšo pot si vsaka najde svoje sopotnike. No, velikokrat je te težko najti. Oziroma tudi ko jih najdeš, jih največ odpove ravno zadnjo minuto pred rezervacijo letalskih kart. Tako sem začela potovati sama. To, da nisem našla sopotnikov, zame nikoli ni bil izgovor, da ne bi videla sveta. Različnost in nove kulture so me od vedno privlačile. A v meni je začela vzhajati ideja po aplikaciji, ki bi med seboj povezala popotnike.

Semaforum

Ko sem se vrnila, sva se s sošolcem iz gimnazije lotila projekta Semaforum. Med seboj sva želela povezati ljudi, ki se sicer še ne poznajo, a imajo enake interese in načine potovanj. Tako je nastal Semaforum.si; slovensko socialno omrežje, kjer se povezujejo ljudje z enakimi interesi. Platforma je namenjena vsem, ki se na potovanje želijo odpraviti z družbo. Če tudi sami kdaj potrebujete družbo za kakšen izlet, soigralca za badminton ali sopohodnike za v hribe, potem le poglejte na www.semaforum.si. Na Semaforumu se nasploh povezujejo posamezniki z enakimi interesi. Ne samo za potovanja, tudi šport in kulturo, a je med Slovenkami in Slovenci ravno za potovanja še posebej velik interes.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Sama v Indonezijo? Ja, prosim.

Že tako dolgo te vleče na Bali. In na Gilije. Pa na Javo. In...

Viza za Indonezijo.

Ah, Indonezija. Na skrivaj (no, pa tudi na glas) jo imava za najino najljubšo...

Je tajska hrana najboljša na svetu?

Sem dobil prijetno povabilo, da napišem kakšno svojo tajsko izkušnjo. Nič lažjega. Pa ja....

Mavrična reka v Kolumbiji.

5-barvna reka v Kolumbiji Kdo bi si mislil, da obstaja tole barvno čudo? Reka, ki...

Mednarodno vozniško dovoljenje

Dve srečanji s tujimi prometnimi policisti sem imel. Dve. Eno na Baliju in drugo...

Zgodbe iz Afrike, 1. del: Živjo, Senegal.

Afrika. Kontinent na katerem (z izjemo Zanzibarja) še nisva bila. Kontinent, ki naju malo...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime