Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Koh Lanta (Tajska)

Koh Lanta je otok na zahodni obali Tajske in je znan kot eden izmed bolj mirnih otokov. Če si želite norih zabav, je boljše, da obiščete Phuket. Se pa tudi tukaj najde kakšna luštna zabava na plaži, le zapeljati se boste morali do nje. Otok je muslimanski, kar boste opazili po voznicah taksija, ki bodo imele rutke čez glavo, a niso zato nič manj simpatične. Koh Lanta ostaja prvinski otok, do katerega moderni nakupovalni centri še niso našli poti, pa vseeno vam tukaj nič ne bo manjkalo.

Pečine, Kantiang.

Kako priti na Koh Lanto?

Prednost Tajske je, da lahko iz vsakega mesta dobiš prevoz kamorkoli želiš. Lahko povprašate v nekaj agencijah, da dobite tisto najboljšo ceno. Najdražja in najbolj udobna opcija je seveda letalo do Krabija + kombi do trajekta in nato krajši trajekt do Lante. Ostale poti so kombinacija trajektov, busov in kombijev. Zadeva je precej dobro organizirana, pa vseeno računajte na kakšno zamudo. Potovanje po kopnem in morju je precej potratno. Midva sva iz Koh Samui potovala na Koh Lanto 10 ur. cena tega premika je bila 650 THB na osebo (cene na uradni pisarni od trajekta Lomprayah).

Kako priti do prenočišča na Koh Lanti?

Na Koh Lanti boste prispeli v Saladan (pier), potem pa vas bodo od tam odpeljali na določeno plažo. Lahko se zbarantate za ceno pri tuktukih, vendar južneje ko greste, bolj bo drago. Domačini imajo napisan cenik za določene plaže, ki veljajo na osebo (!), čeprav je realna cena najbrž veliko manjša. Če ste si rezervirali hotel/bungalov (kar se v visoki sezoni precej splača, saj so namestitve kar zasedene), po vsej verjetnosti dobite tudi zastonj prevoz do hotela.
Najin predlog je, da si eno ali dve noči rezervirate, potem pa se malce razgledate in si rezervirate prenočišče, ki vam je najbolj všeč. Pri njih se tudi lahko zmenite, da vas pridejo iskat brezplačno.

Kje spati na Koh Lanti?

Midva sva prve tri noči spala na Long beach, v Had Yee boat guesthouse-u, kjer sva imela velik bungalov (z dvema posteljama, s toplim tušem) za 750 THB, ki je bil sicer luškan, ampak nama ta del Lante ni preveč ustrezal, ker je bilo enostavno preveč ljudi, ne dovolj lepa plaža in predrago za jest. Resorti so res en pri drugem in zaradi zidov ne vidiš nikamor.  Zato sva se prestavila na jug, na Klong Jark v Moonshine bungalows, za 800 THB (velik prostoren bungalov), mrzel tuš. Tukaj je bilo res prostorno, zeleno in čudovito. Za prenočišče na Koh lanti klikni sem.

Prispevek o plažah na Koh Lanti je že objavljen!

Kje jesti na Koh Lanti?

Restavracije so seveda povsod, tako da lačni ne boste. So pa cene višje kot v BKK ali Chiang Maiu in izbire lokalnih restavracij je manj. Curry je recimo od 120 THB naprej, brez riža. Pivo 100 THB (povsod so trgovine 7/11, kjer dobiš pivo za 55 THB, vodo za 14 THB). Seveda boste našli tudi bolj ugodne restavracije, ampak se je terba bolj potruditi. Midva sva našla super ugodno celo ribo za 250 THB v restavraciji Malaysian food (oz nekaj takega), blizu Klong Konga. Za vegeterijance, vegane in celo presnojedce pa je super izbira Happy Veggie (tudi Klong Kong). Na Klong Jarku sva plačevala od 80 THB naprej za hrano, pivo pa se je eksponentno dražalo, ker blizu ni trgovin (120-150 THB), voda 25 THB.

Kaj videti na Koh Lanti?

Lanta je luškan muslimanski otoček z lepimi plažami (še največ lepih je na jugu, od Kantianga naprej). Lahko si ogledate slapove, jame (za vstopnino), različne razgledne točke ali greste na turo po otočkih, 4-5 islands tour za 750 THB z longboatom ali 1200 THB s hitrim čolnom.

Valuta

1 EUR = 36 B

Nekaj uporabnih besed v tajskem jeziku

Dober dan: Sawadee khaa (ž)

Dober dan: Sawadee Kap (m)

Hvala: Kop khun khaa (ž)

Hvala: Kop Khun kap (m)

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Popotniška prva pomoč: Salalah (Oman).

Salalah je drugo največje mesto v Omanu in prestolnica juga Omana. Ima drugačno klimo...

Top 20 nasvetov za potovanje v Myanmar

Najinih 26 dni v Myanmaru se počasi izteka. Lažem. Se hitro izteka. Ker sva...

Tajski otoki s 15 € na dan.

Pravijo, da Bangkok še lahko preživiš "on a budget", tudi Chiang Mai še gre,...

Kako nastane “kotu rotti”?

Takole. Čop, čop, čop. :) In potem mljask, mljask, mljask. 

Istanbul (2. del)

43 ur v Istanbulu je bilo hkrati znatno premalo, a dovolj, da sva užila...

Ladje ne padajo dol, ne?

No, še sreča. Ker zadnje čase pa res s cmokom v grlu vstopam na...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime