Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Kanawa, Komodo (Indonezija)

Kanawa je otoček, ki je del narodnega parka Komodo in je za naju eden lepših krajev, kar sva jih obiskala v Aziji. Vijolični sončni zahodi, barvit podvodni svet z nešteto ribami, morskimi psi in želvami. Na vsake “par lun” se izvalijo želve, morje pa preplavi neonsko modri plankton.

Otok je v zasebni lasti in je na njem le en resort. Še do nedavnega je bila Kanawa dosegljiva tudi za tiste na low budgetu, sedaj pa so jo spremenili v dražji resort. Šotorov in baletov ni več, ostali so samo bungalovi za 50 $ na noč in precej draga restavracija. Predvidevava, da je dnevni budget za par sedaj vsaj okoli 100 $.

Na otoku je tudi potapljaška šola, zato se lahko greste potapljat v narodni park, pa še bližje ste vsem otokom. Cene potopov so malce višje.

Prenočišča se da rezervirati v tekočem mesecu preko njihove spletne strani – Kanawa island. Ladjica gre iz mesta Labuan Bajo do Kanawe 3-krat na dan in traja 1 uro.

Midva sva srečna, da sva imela možnost okusiti ta raj na zemlji in če le imate malo več denarja, še vedno priporočava obisk tega rajskega otoka.


 

Opomba popotnika Samota: 

Z 2015 so se res podražili, ampak da ne bi kdo pričakoval kakšnih prenovljenih bungalovov, mi smo prvo noč celo neprostovoljno in nezavedno futrali njihove stenice. Podražili so najbrž zato, ker so Serayo konkretno prenovili in je zdaj 800$/noč, tako da ni konkurence, vsaj jaz ne poznam česa podobno lepega za majhen denar na tistem koncu. 

Dive centra na otoku trenutno ni, imajo dnevne šnorkelj-trekking izlete na Komodo in Rinco, ampak bolj priporočam it s čolnom vsaj za 2 dni in eno noč tam prespat, za kar pa se je treba zmenit v Labuanbaju. 

V glavnem, Kanawa je še vedno nesramno lepa, ampak preden se kdo odpravi tja naj si DOBRO prebere zadnje recenzije s TripAdvisorja, še zlasti tiste z manj zvezdicami.

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prispevek za punce! ;)

Tajske ženske so zame osebno ene lepših v Aziji. Pustimo dejstvo, da pogosto nisem 100...

Iz luknje v raj.

Tole spodaj je bila najina soba dve noči nazaj. Prišla v mesto Bububu. Naglas...

Dišeči Pulau Ai

Na obzorju se je izza meglic risal bled obris otočka. Najprej zgolj silhueta, takšna,...

Vodič: Nusa Penida

Nusa Penida je otok, znan po čudovitih razgledih in morskem življenju, le malce stran...

Happy Holi!!!

Pa sva ga dočakala. Že nekje tam novembra sva celoten najin plan poskušala (ja,...

Gor in dol po Južni Koreji.

Najin prvi vtis o Južni Koreji? Rada bi bila Japonska, ampak nikakor ne more...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime