Prva pomoč: Kanawa, Komodo (Indonezija)

Pomol in modro morje na otoku Kanawa, ki ima čudovit podvodni svet, ki je značilen za Komodo narodni park. Indonezija.

Kanawa je otoček, ki je del narodnega parka Komodo in je za naju eden lepših krajev, kar sva jih obiskala v Aziji. Vijolični sončni zahodi, barvit podvodni svet z nešteto ribami, morskimi psi in želvami. Na vsake “par lun” se izvalijo želve, morje pa preplavi neonsko modri plankton.

Otok je v zasebni lasti in je na njem le en resort. Še do nedavnega je bila Kanawa dosegljiva tudi za tiste na low budgetu, sedaj pa so jo spremenili v dražji resort. Šotorov in baletov ni več, ostali so samo bungalovi za 50 $ na noč in precej draga restavracija. Predvidevava, da je dnevni budget za par sedaj vsaj okoli 100 $.

Na otoku je tudi potapljaška šola, zato se lahko greste potapljat v narodni park, pa še bližje ste vsem otokom. Cene potopov so malce višje.

Prenočišča se da rezervirati v tekočem mesecu preko njihove spletne strani – Kanawa island. Ladjica gre iz mesta Labuan Bajo do Kanawe 3-krat na dan in traja 1 uro.

Midva sva srečna, da sva imela možnost okusiti ta raj na zemlji in če le imate malo več denarja, še vedno priporočava obisk tega rajskega otoka.


 

Opomba popotnika Samota: 

Z 2015 so se res podražili, ampak da ne bi kdo pričakoval kakšnih prenovljenih bungalovov, mi smo prvo noč celo neprostovoljno in nezavedno futrali njihove stenice. Podražili so najbrž zato, ker so Serayo konkretno prenovili in je zdaj 800$/noč, tako da ni konkurence, vsaj jaz ne poznam česa podobno lepega za majhen denar na tistem koncu. 

Dive centra na otoku trenutno ni, imajo dnevne šnorkelj-trekking izlete na Komodo in Rinco, ampak bolj priporočam it s čolnom vsaj za 2 dni in eno noč tam prespat, za kar pa se je treba zmenit v Labuanbaju. 

V glavnem, Kanawa je še vedno nesramno lepa, ampak preden se kdo odpravi tja naj si DOBRO prebere zadnje recenzije s TripAdvisorja, še zlasti tiste z manj zvezdicami.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.