Trenutno smo doma

Azija

Prva pomoč: Kanawa, Komodo (Indonezija)

Kanawa je otoček, ki je del narodnega parka Komodo in je za naju eden lepših krajev, kar sva jih obiskala v Aziji. Vijolični sončni zahodi, barvit podvodni svet z nešteto ribami, morskimi psi in želvami. Na vsake “par lun” se izvalijo želve, morje pa preplavi neonsko modri plankton.

Otok je v zasebni lasti in je na njem le en resort. Še do nedavnega je bila Kanawa dosegljiva tudi za tiste na low budgetu, sedaj pa so jo spremenili v dražji resort. Šotorov in baletov ni več, ostali so samo bungalovi za 50 $ na noč in precej draga restavracija. Predvidevava, da je dnevni budget za par sedaj vsaj okoli 100 $.

Na otoku je tudi potapljaška šola, zato se lahko greste potapljat v narodni park, pa še bližje ste vsem otokom. Cene potopov so malce višje.

Prenočišča se da rezervirati v tekočem mesecu preko njihove spletne strani – Kanawa island. Ladjica gre iz mesta Labuan Bajo do Kanawe 3-krat na dan in traja 1 uro.

Midva sva srečna, da sva imela možnost okusiti ta raj na zemlji in če le imate malo več denarja, še vedno priporočava obisk tega rajskega otoka.


 

Opomba popotnika Samota: 

Z 2015 so se res podražili, ampak da ne bi kdo pričakoval kakšnih prenovljenih bungalovov, mi smo prvo noč celo neprostovoljno in nezavedno futrali njihove stenice. Podražili so najbrž zato, ker so Serayo konkretno prenovili in je zdaj 800$/noč, tako da ni konkurence, vsaj jaz ne poznam česa podobno lepega za majhen denar na tistem koncu. 

Dive centra na otoku trenutno ni, imajo dnevne šnorkelj-trekking izlete na Komodo in Rinco, ampak bolj priporočam it s čolnom vsaj za 2 dni in eno noč tam prespat, za kar pa se je treba zmenit v Labuanbaju. 

V glavnem, Kanawa je še vedno nesramno lepa, ampak preden se kdo odpravi tja naj si DOBRO prebere zadnje recenzije s TripAdvisorja, še zlasti tiste z manj zvezdicami.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Ja. Srečno. In srečno 2015!

“Nič ne pišeš zadnje čase.” Katka. “Ja, vem,” odgovorim. “Nimam inspiracije.” “Vidim, ja” pravi. “Verjetno so krivi...

Ta vlak, ki tiho pelje

Če bi moral izbrati en samo stvar, ki bi jo brez obžalovanja počel do...

Prva pomoč: Kathmandu (Nepal)

Kathmandu, če ga proučuješ od doma, izgleda veliko bolj zapleten, kot dejansko je. Vse,...

Palačinke z domačo marmelado iz muškatnega oreščka (Banda otočje,...

Malce podobna slivi, malce kiselkasta pa vseeno sladka in zraven tako aromatična. Marmelada iz...

Vasice Rajasthana skozi moje oči

Doumel sem, da je človek veliko bolj sit, če jabolko deli še z nekom...

Vesolje.

Zdaj vidim le še ljudi. In njihove običaje, navade, vrednote. Ni več mej. Ni...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime