O tem, zakaj sva se odpovedala nagradi …

Z vašo pomočjo, s pomočjo nekaj več kot 10.000 bralcev najinega bloga, sva se s Katko uvrstila med 16 zmagovalcev enega največjih svetovnih natečajev popotniških blogov The Big Blog Exchange. Na natečaj se je prijavilo skupaj 633 bloggerjev iz vseh kotičkov sveta, končno besedo pa je imela žirija, ki je izmed 100 prvouvrščenih na podlagi vaših glasov izbrala 16 zmagovalcev.

No, pa sva bila tudi midva med njimi. Novico sva izvedela po res prijetnem, a hudo napornem dnevu, ki sva ga preživela na lesenih, natlačenih klopcah v “avtobus” spremenjenega tovornjaka.

“Katka, zmagala sva!”, sem se zadrl iz najine sobice, ki sva jo dobila pri družini šoferja avtobusa doma.
“O, noro!” je rekla. “To pa je res potrditev.”

Ja, res je potrditev. Pa ne da bi bil najin cilj pisati blog zato, da bi naju trepljali po ramenih in nama pisali super komentarjev. Ampak, roko na srce, včasih pa paše. Zelo paše! 🙂

Kot zmagovalca naj bi za 10 zamenjala lokacijo in blog s fantom iz Avstralije. Super! Datum je sicer padel v najin termin, ki sva ga rezervirala za Burmo, ampak sva se sklepčno odločila, da Burma lahko še počaka kakšnen mesec ali leto. Še vedno super! Dobila sva dokument, ki naj bi ga izpolnila, kot zmagovalca, pa je bil pisan samo za no osebo, midva pa sva dva. Team. Ne več tako super! Poslala sva nekaj mailov, poskušala razložiti najino situacijo, pa ni šlo. Super slabo!

Ker bi naju sprejetje njihove nagrade stalo tako še dodatnih cca. 1500 eur, s katerimi bi si sama financirala pot in življenje druge osebe 10 dni v Avstraliji in bi naju to ob najinem budget potovanju znantno preveč udarilo po žepu, se morava žal izjemni nagradi in izjemni priložnosti, da bi prek najinih blogov (tega in seveda angleškega na www.ineedtoiletpaper.com) ponesla nekaj “slovenceljnosti” na drug konec sveta in prek optičnih niti še na vse njegove konce, odpovedati.

Lagal bi, če bi rekel da nisva žalostna.

Danes kupiva sopi, lokalni šnops, in jo utopiva.

Preberi tudi kaj od tega

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

4 Comments on “O tem, zakaj sva se odpovedala nagradi …

  1. Jaaa bravo vidva , sm zlo vesela za vajin naziv ~ pa z vama spijem en šnops za nepotovanje v avstralijo..kenguruji bojo že počakal

  2. Zasluženo. Vidva sta tak super, čujta 😀 Avstralija še že bo, tudi jaz se tolažim s tem.

  3. Potem sva imela še super pot, tako da ni nobenih obžalovanj. 🙂 Avstralija pa bo tudi prišla na vrsto. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.