Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

Prva pomoč: Padangbai (Bali).

Padangbai je majhno piratsko mestece, ki samo po sebi ni nič posebnega, je pa odskočna deska za veliko okolišnjih otokov, kot so Lombok, Giliji, Nusa Penida in Nusa Lembongan.

Kako priti v Padangbai?

Čisto v vsaki agenciji vam lahko uredijo skupen prevoz do Padangbai-a, prej se samo malo pozanimajte, kaj je normalna cena. Lahko greste s taksijem, ki ga najceneje dobite preko aplikacije Pick me up, ki deluje le na Baliju (Uber in Grab sta prepovedana). Midva sva iz vasi zinad Ubuda plačala 250.000 IDR.

Kje jesti v Padangbaiu?

Midva sva se lepo najedla v Ozone cafe-ju, kjer imajo luškano vzdušje in dobro muziko. Ostale lokalne restavracije imajo precej navite cene. Tuna steak z rižem naju je prišel 50.000 IDR.

Kako naprej na otoke?

Lombok – vsako uro gre velik počasen trajekt proti Padangbaiu (cena 40.000 IDR) in traja 4 ure (v slabem vremenu dlje), na voljo so tudi hitri čolni.
Gili otočki – Hitri čoln – BlueWater Express rabi do Gili Trawangana 1 uro, stane 690.000 IDR (štartal naj bi 11.15 h), Gili Cat je malce cenejši za 660.000 IDR, traja 2 uri in štarta ob 9 h zjutraj. Trajekt stane 300.000 IDR v eno smer, traja pa uhuhu dolgo. Ob 1.30 h gre iz Padangbaia in pristane na Gili Trawanganu ob 7 h zjutraj.
Nusa Lembogan – trajekt so ukinili, za hitre čolne nisem našla podatkov.
Nusa Penida – javni trajekt gre vsak dan (ali včasih 2x na dan) iz desnega pomola (cena je 31.000 IDR). Nama so vsi govorili, da je ob 13h, dejansko pa je tiste dni šel že veliko prej. Ob 10h je fino, da ste tam in kupite vozovnico na uradnem okencu, ker gre enkrat od 11-12h (traja dobro uro). Hitri čolni (javni) gredo okrog 6-7 zjutraj (za 75.000 IDR) iz levega pristanišča (trajajo 20 min). Oba pristaneta v Sampalanu.

Pozor: Ljudje tam znajo biti zelo naporni in radi preveč ‘pomagajo’ z različnimi informacijami in urami. Vsekakor pa lahko čisto vsak uredi prevoz in si od tega vzame delež, zato bodite malce previdni. Poizvejte za primerno ceno in se tako tudi zbarantajte ali pa pojdite do kake agencije (kjer se boste morda tudi morali barantati).

Kje spati v Padangbaiu?

Prenočišča se gibljejo od 150.000 IDR za double sobo z ventilatorjem pa do 250.000 IDR za sobo s klimo. Cena vključuje zajtrk. Midva sva stanovala v Dharma homestay. V tem rangu je tudi Serangan Inn II, Bagus Homestay (okrog 10 eur na sobo). V srednjem rangu je Ok Divers resort and spa, Dewivilla Hotel in Beji Bay resort, , za razvajanje pa Bloo Lagon Island Resort.

Kaj početi v Padangbaiu?

Midva sva, kot tudi vsi ostali, ostala v Padangbaiu le slab dan, ker sva potem odrinila naprej na Nuso Penido. Na voljo imate veliko potapljaških centrov, nekaj km stran pa je tudi Pura Goa Lawah – tempelj z jamo, ki vsebuje ogromno netopirjev. Blue Lagoon naj bi bila luškana plaža, kjer se da tudi snorklat, Bias Tugal pa naj bi imela zelo lep pesek bele barve.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Ponujava “Popotniško prvo pomoč”

Zagotovo največji, a hkrati tudi najbolj zabaven izziv popotnika, je situacija, ko se znajdeš...

Viza za Filipine.

Filipini, luškana otoška državica, kjer še babice govorijo ameriško, so raj tako za aktivne...

Joga na poti.

Že dolgo časa se nismo pogovarjali o jogi, ki je bila tako pomemben del...

Življenje v Chiang Maiu

Pred mesecem ali dvema (realno tremi), sva objavila prispevek "5 azijskih mest, v katerih...

Pivo, sončni zahod in poljub na Gilijih (Indonezija)

Cuker. Inzulin. Sladkorna. Ampak, jebat ga. Včasih se je pač treba prepustit in uživat...

Prva pomoč: Cebu city (Filipini)

Cebu city je mesto, iz katerega si večina ljudi želi čim prej pobegniti na...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime