Trenutno smo v Chiang Maiu

Hrana

Prva korejska restavracija v Sloveniji!

Končno je tudi Slovenija dobila svojo korejsko restavracijo, kooooončnoooooo! 😀 Sedaj se bomo tudi mi učili, kaj pomeni bibimbap, kimbap, edamame, soju in podobno, kot sva midva lomila svoje jezike v Seoulu maja. Koreja se nama je pred obiskom vedno bolj približevala v prehrambenem smislu, saj so jo najini sogovorniki vedno povezovali z dobro hrano in zanimivimi jedačami. Zato nisva dajala poudarka ogledovanju znaenitosti in obiskovanju muzejev, ampak sva se bolj posvečala notranjosti malih restavracij ali bunsikov. Veliko bolj okusnoooo. 😀

In tako se je dober mesec nazaj tudi pri nas odprla korejska restavracija bunsik bistro Suwon s premišljenim menijem in pristnimi sestavinami! Ideja za restavracijo je zrasla na kimči zeljniku najinega kolega Gregorja in njegove žene Hyewon, ki je iz Južne Koreje, uvozila pa sta še enega kolega po imenu Sang-wook. Korejski kuharski tim FTW! Tako sva šla tudi midva tja en večer mastit svoje prste in filat želodčke ob dobri družbi in dobri pijači.

Bunsik Bistro Suwon se nahaja na Dunajski 101 in se nahaja v kletnih prostorih (če greste od Merkator stavbe, smer proti mestu, morate iti še naprej od bara Krinka (kako hudo ime! :D) in potem bo kmalu na vaši levi strani tabla za Suwon. Pojdite v podzemlje in … prikala vas bo prijetna, udobna, svetla majhna restavracija z lesenimi mizami in prav posebej oblikovanimi stoli (mene spominjajo na črko pi). Svetlobo dajejo luči slovenske oblikovalke, kamnita ‘okna’ pa prostor še malo bolj odprejo.

Zdaj pa k hrani! Korejsci imajo tako luštno navado, da naročijo več stvari hkrati in si jih potem delijo. Pri Micu to ne gre najboljše, ampak vi pa komot poskusite. 😀 Meni je sedaj deljen na dnevno ponudbo in večerno ponudbo. Če greste tja čez dan, predlagam, da poskusite:

  • bibimbap – riževa skleda, naložena z zelenjavo in mesom (bulgogi ali govedina je na prav poseben način rezano meso – na čiiisto tanke koščke),
  • kimbap (izgleda kot suši, le da nima ribe in ima več zelenjave v riževem zavitku),
  • kimčijev tris – fermentirano zelje (od nežno limonskega do pikantnega),
  • solato s pečeno hruško (ker je Hyewon mojstrica tudi v delanju solat, pač NOM!),
  • za pijačo pa matcha latte ali kakšnega of korejskih čajev (koruzni, ajdov, …)

Korejska pojedina, Suwon

V večernem času (od 20h naprej) pa so na vrsti večerni prigrizki, ki super pašejo k pivu. Korejsi so namreč strastni pivci in se zvečer res radi zadržujejo v barih  in popivajo (hmm, izgleda imajo dobro razvit encim za razgradnjo alkohola in niso tako občutljivi kot Japonci :D). Poskusite:

  • ocvrte perutničke (imajo opcijo za pol ducata in ducat) na tri načine: z zeliščno majonezo, pekoče in moje najljubše – z medom in sojino omako. NOM!
  • edamame – kuhana zelena soja, ki jo lupiš in poješ notranje fižolčke (ne jest olupkov, ker vam bo žal kasneje :D)
  • rahla omleta s svežim korenjem in bučnimi semeni
  • solata s pečeno hruško je na voljo tudi zvečer
  • za pijačo soju – tradicionalna alkoholna pijača, podobne jakosti kot vino, in seveda pivo. Če hočete piti po korejsko pa zmeajte soju in pivo, oujah! 🙂

Tako, to je najin izbor za meni v korejski restavraciji Suwon, imajo pa seveda še ostale jedi na voljo. Joj, pozabila sem na žlikrofe mandu, ki so tudi odlični. Pa na vse sladice, ki jih delajo iz matche (zelenega čaja!). Boste morali pač poskusiti sami. 🙂  Na, zdej sem pa lačna in grem jest.

Meni lahko pogeldate na FB strani bunsik bistroja Suwon. Dober tek!

Pa še slika zadovoljnih jedcev. 😀

Družba, Suwon

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Rdeci Debeli na grmadi

Moje telo in zavest nista navajena na taksne novoletne drazljaje, kot jih nesebicno daje...

BMW Z4 vs. Potovanje 4Life

Jutro sem začel v eni izmed ljubljanskih avtohiš, kjer se cedijo Mazde in BMW-ji....

Moje sanjske destinacije

Empirično sem preveril, da se stanje na bančnem računu ne povečuje v korelaciji s tem,...

Uvod v tvoje potovanje v Oman.

A ste že kaj navdušeni nad Omanom? Priznajte, da vsaaaaaaj malo. :) Oman je...

India: Ultimate Low Budget

Pred vsakim potovanjem (in tole ni izjema), sem si dnevni budget računal po principu: "Pa sej,...

Z otočka v velemesto. Kuala Lumpur!

Po 14 dneh na "pozabljenem otočku" Nusa Penida, sva priletela naravnost v epicenter mestnega...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime