Prve solzice, prva prava dolga voznja, prvi jastog …

22:00 Sva v Delhouse. Na nadmorski visini 1200 m. Odpravljava se na Adam’s Peak. Romarsko pot budistov, ki se do visine 2250 m vije skozi 5200 stopnic. Zunaj vec kot 15000 domacinov caka na velicastni trenutek pohoda. Glasna glasba, dretje, vzklikanje. Barbi je na kratko zajokala.

22:30 Verjetno kocno zaspiva.

02:30 Budilka zvoni. Vstat morava. 4 ure spanja, sedaj pa na pohod. Aha, ne se. ZUnaj lije kot iz skafa. Mrzlo je. Budilko prestavima za pol ure.

03:00 Dez pojenja. Vstaneva in se spravima na pot. 5200 stopnic. 3 ure hoda do vrha. Menihi, domacini, prodajalci caja. Petje. Glasno petje. Strme, tudi skoraj meter visoke stopnice. Mega, dez, mraz.

06:00 Prispeva na vrh. Se bolj mrzlo je. V Nuwari Eliyi sva kupila nekaj za oblect in kapi. Uf, kako prav nama tole pride. Na vrhu zeliva pocakati soncek, pa nima smisla. Dezuje! Odpraviva se v dolino.

08:00 Sva v dolini. Pojeva zajtrk, se stusirava in na bus. Do 2 uri oddaljenega Hattona.

10:30 V Hattonu ujameva bus do Colomba. Nabito je poln. Stojimo en prek drugega. Ja, stojimo. Sedez je prakticno nemogoce dobit. Voziva se skorj 5 ur. Tece nama crn, umazan pot. Spodbujava se. Lepo je.

16:00 V Colombu pojeva nekaj keksov. Najdeva tuk-tuk, ki naju pelje do prijetno mestece ob obali. V Bentoto. Njadeva lokalni guest house. Super je.

18:30 Narociva king prawns in dva piva. Najeva se. Bozansko je.

20:00 Spiva.

08:00 Vstaneva … in zacneva nov dan. Dan kokosov, majhnic zelvic, voznje med krokodili in dan poln misli na jastoga, ki si ga bova privoscila danes zvecer.

Naj bo kar bo. Zivljenje je pac potrebno jemati z veliko zlico. Danes na meniju: jastog.

You never know …

(fotk ne morem nalozit, ker tale komp se ni slisal za usb)

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.