Trenutno smo doma

Azija

Šrilanka – Rent-a-House

Tale prispevek bo povsem faktografski, ker se mi zdi tako za marsikoga izmed vas, ki se bo kdaj odločil za to potezo, kot tudi za moj vse bolj pešavi možganski center za spomin pomembno, da se to nekam zabeleži.

Skratka. Trenutno sva v mestu Hikkaduwa na jugozahodni obali otoka. Sem sva se premaknila iz Bentote, ker ji pustila malce grenak priokus (tusi s finančnega vidika). Ko sva prispela, sva takoj padla “v objem” starejšega, zaradi-tsunamija-šepajočega gospoda, ki naju je odpeljal do svojega z-debelimi-Švicarji-polnega guest housa. Cena za sobo s kopalnico: 1800 rupij, če ostaneva vsaj dva dni. OK. Ni slabo. No, če bi wi-fi deloval tako kot je treba, bi verjetno ostala tam, tako pa je najprej Katka, nato pa še jaz za njo, zašibala po mestu iskat nekaj boljšega.

In sva našla. Hoste Happy Tuna. Ja, happy tuna! 🙂 Slučajno sva zašla vanj in naletela na prijaznega ownerja  (sicer živi na Finskem), ki nama je najprej pokazal prijetne sobe za 1500 rupij, nato še za 2000 rupij … in ko sva se že ravno odločila za prvo, nama je v slogu “u, ja, še tole imam” pokazal mansardno stanovanje. Vsaj 100 kvadratnih metrov, velika kopalnica, kuhinja z vso opremo za kuhanje, hladilnik, velik balkon, velika zakonska postelja, posebna soba, ki služi kot omara … vse to za 2350 rupij na dan, kar je, prepračunano, 13 eur. Torej 6,5 eur na osebo.

To stanovanje Raja (lastnik) oddaja sicer za 50.000 rupij na mesec, kar je malce manj kot 280 eur na mesec. Vključujoč stroške. In, v najinem primeru, še tuno, ki nama jo bi prinesel z večernega ribolova.

Bam! 🙂

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Priprave na vlak. Zjeban

Bolj kot se pomikam juzneje, tezja je komunikacija. Taksna in drugacna. Ne samo, da...

Sestanek z Adrijano (Araguato Expeditions, Venezuela)

Pomembno pred potovanjem je, da se odločite kaj sploh želite. Tako, čisto realno. Ni...

Strup in strupeno ozračje. (Mentawai, 2. del)

Mineval je dan in cigareti so izpuhteli en za drugim. V zraku se je...

2012, za vsako ceno!

Se mi zdi, da v življenju še nisem bil v procesu sprejemanja tako pomembne...

Diši po datljih in pomarančah (Oman, 10. dan)

Ura je 8:36 zjutraj in ravnokar ob kavici počivava po obilnem zajtrku stvari, katerih...

Don Felipe – Španska restavracija

Poskušanje netipečnega, novega, intenzivnega - tisto kar ostane večno zapisano v spominu čutov. Obožujem...

Utrinki

Komentarji

  1. Kak pa je internet? Iscem nastanitev z dobrim in zanesljivim internetom. Any advice, kje (v katerem prijetnem mestu) bi blo fajn iskat? Hvala za nasvet!!

  2. Internet je praktično po vsem malo bolj razvitih mestih zadosti dober za delo. Sivcer se da uredit tudi SIM, včasih kje komplicirajp, ampak če boš tam dalj časa, ti lahko kamot kakšen lokalec vzame na svoje ime. Ampak to je bilo 3 leta nazaj, verjetno je sadj drugace. Midva sva bila v Hikkaduwi, od tle juzneje Mirisa, Unawatuna in okolica bi bilo lustno zivet. Seveda, če ti je vsec morje. Upam, da najdes kaj!

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime