Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

TOP 12 mobilnih aplikacij za popotnike.

Pametni telefoni in tablice so nama velikokrat olajšali potovanje zato sva naredila seznam dvanajstih najbolj uporabnih aplikacij za na pot.

1.)    XE Currency

Prihod v novo državo ne pomeni samo kulturnega šoka ampak tudi zmešnjavo v valutah. Da se boste izognili dolgotrajnega množenja in deljenja, imejte to aplikacijo pri roki prvih par dni. Deluje tudi brez povezave na internet.

2.)    Google Sheets

Postavitev dnevnega budgeta je pomembna , da denarnica ne trpi preveč, še bolje pa je iti korak naprej in v tabelo zapisati kam denar sploh gre. Tako bo lažje predvideti stroške in kaj prišparati.

3.)    Tripadvisor

Aplikacija, kjer uporabniki ocenjujejo restavracije in prenočišča. Najboljša jed, najtišje sobe ali povišanje vstopnine se najhitreje izve tukaj.

4.)    Google Translate

Ko lokalci ne govorijo angleško in se pozdravljaš z nasmehom, je zelo simpatično. Ampak, kaj pa ko je treba najti to ulico ali naročiti kosilo? Lažje se je naučiti par besed s pomočjo prevajalnika in prihraniti malo časa.

5.)    Instagram

Kdo si ne želi teh božanskih fotografij s turkizno vodo in vijoličnimi sončnimi zahodi? Instagram ti bo omogočil lepe slike, poleg tega pa je popotniška skupnost zelo močna. Midva sva spoznala kar nekaj prijetnih ljudi, s katerimi imava še vedno stike.

6.)    Shazam

Aplikacija, za katero nikoli ne bi rekla, da bo na tem seznamu. Ampak ko se naveličaš poslušati lokalne glasbe in slišiš tisti hud komad na mednarodnem radiu je dobro imeti pri roki Shazam. Če nisi na internetu, aplikacija shrani posnetek in ga kasneje identificira.

7.)    AirBnB

Na AirBnB se velikokrat najdejo lepša stanovanja ali kar cele hiše za ceno ene hotelske sobe. Preko aplikacije lahko izbiraš med pondubo, se pogovarjaš z gostitelji in pišeš ocene.

8.)    Foursquare and Swarm

Ti dve aplikaciji sta bili združeni pod eno ampak sta se nedavno ločili. S Swarmom se lahko pofočkaš v določenem mestu, Foursquare pa ti daje predloge glede restavracij in znamenitosti v tvoji bližini.

9.)    WhatsApp and Facebook

Azija ima rada WhatsApp za pošiljanje sporočil in je najboljša aplikacija za ohranjanje stikov z novimi prijatelji. Midva je nimava ampak uporabljava Facebook, ki je vseeno dovolj.

10.)   Yoga Studio

Na poti je težko ostati fit in razen kakega trekkinga enostavno ni volje, časa ali prostora za telovadbo. Če pa sva imela priložnost, sva uporabila tole aplikacijo za jogo z veliko izbiro programov in stopenj ter se dodobra raztegnila.

11.)    Google maps

Lociraj hotel ali pa svojo lokacijo,če si se izgubil. Včasih je priročno pokazati mapo tudi lokalcu in lahko te bo usmeril na pravo pot.

12.)    Aplikacija mobilne banke

Enostavna kontrola nad transakcijami in celotni denarnim stanjem v eni aplikaciji. Če jo banka seveda ima.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Koliko stane hedonizem v Chiang Maiu?

Po tem, ko sva se prebudila v največji postelji in snedla homemade zajtrk iz avokada,...

Destinacija: Laos

Še 10 ur. Še ena noč in pustila bova Chiang Mai za seboj in...

8 stvari, ki bi jih naredila drugače

Prvič potujemo v štiri. Lila je stara malce več kot 3 leta, Art je...

5 najcenejših destinacij

... in to, da potuješ po "poceni" destinacijah niti pribljižno ni v korelaciji s...

Eno leto na poti.

Ne, ne greva še domov. Če te slučajno zanima. Katka si je zlomila nogo,...

Najina nova igračka

Priznam, da je kar malce strašljiv tale ... dron. Pa še reče se mu...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime