Spet smo doma

Afrika

Zanzibar – viza.

Najbolj turkizno morje, kar sva ga kdaj videla, pesek bel kot moka in masaji, ki se sprehajajo po plaži (in prodajajo zapestnice). Vas tudi vleže sopočit nožice na Zanzibar? Preberite, kako se pridobi viza za Zanzibar oz viza za Tanzanijo.

Viza za Zanzibar – kako in kje jo pridobiti?

Ja! Ampak brez skrbi. Pridobitev vize za Zanzibar je zelo enostavna. Na letalu ali letališču boste dobili obrazec, ki ga boste izpolnili, potem pa vas bodo pred Immigration office-om hitro usmerili na pravo okence. Plačali boste 50 $ in dobili vizo v potni list. Tej vizi se reče visa on arrival.

Na kaj moram biti vseeno pozoren

  • Načeloma za vsa potovanja velja, da mora biti veljavnost potnega lista še 6 mesecev od vstopa v državo (včasih 3 mesece)
  • Načeloma velja, da morate predložiti letalsko karto, ki dokazuje izhod iz države (da sploh lahko vstopite)
  • Predhodno si vsaj poglejte ime nekega hotela in ulice, ker ga morate navadno zapisati na vstopni listek (ali pa si zmislite kaj smiselnega :D)
  • Viza velja 90 dni, vztop v državo je enkraten.

Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Vse si urediš po spletu, juhu!


Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Jan Solo: V japonski dolini, ki skriva časovni stroj

V dolini tihi je hiška stara, v japonskem mraku vse že mirno spava, le ena luč...

Maero, maero! (Mentawai, zadnji del)

Da na kratko povzamem, kaj se je zgodilo do sedaj: sva sredi gozda v leseni...

Zgodbe iz Afrike, 2.del: Otroške favele in žur v...

Prvi del Žanove zgodbe iz Afrike lahko preberete tukaj: Zgodbe iz Afrike, 1.del: Živjo,...

Bali – vreme

Bali si zasluži svoj prispevek za vreme, glede na to, da je tako obiskan....

Habari. Mizuri. Nuwewe.

... in smo šli v njegovo vas. Ker je bilo za nami že nekaj...

Je tajska hrana najboljša na svetu?

Sem dobil prijetno povabilo, da napišem kakšno svojo tajsko izkušnjo. Nič lažjega. Pa ja....

Utrinki

Komentarji

  1. Živjo!

    Z možem greva novembra v Zanzibar in me zanima ali je tudi na Zanzibarju kakšen safari ali je treba na celino. Bi pa samo 1 dan, če mogoče lahko kaj priporočata in pa če vesta kaj o cenah.

    hvala

  2. Nina, živjo! Safari je na voljo, ampak mislim, da ne na samem Zanzibarju, ampak v Tanzaniji. Mislim, da se ne more urediti samo za en dan. Tukaj je treba pazit tudi, da si cepljen za rumeno mrzlico. Nisva bila, zato ne vem iz prve roke …

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime