Zanzibar – viza.

Mnemba island, Zanzibar

Najbolj turkizno morje, kar sva ga kdaj videla, pesek bel kot moka in masaji, ki se sprehajajo po plaži (in prodajajo zapestnice). Vas tudi vleže sopočit nožice na Zanzibar? Preberite, kako se pridobi viza za Zanzibar oz viza za Tanzanijo.

Viza za Zanzibar – kako in kje jo pridobiti?

Ja! Ampak brez skrbi. Pridobitev vize za Zanzibar je zelo enostavna. Na letalu ali letališču boste dobili obrazec, ki ga boste izpolnili, potem pa vas bodo pred Immigration office-om hitro usmerili na pravo okence. Plačali boste 50 $ in dobili vizo v potni list. Tej vizi se reče visa on arrival.

Na kaj moram biti vseeno pozoren

  • Načeloma za vsa potovanja velja, da mora biti veljavnost potnega lista še 6 mesecev od vstopa v državo (včasih 3 mesece)
  • Načeloma velja, da morate predložiti letalsko karto, ki dokazuje izhod iz države (da sploh lahko vstopite)
  • Predhodno si vsaj poglejte ime nekega hotela in ulice, ker ga morate navadno zapisati na vstopni listek (ali pa si zmislite kaj smiselnega :D)
  • Viza velja 90 dni, vztop v državo je enkraten.

Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Vse si urediš po spletu, juhu!


Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on “Zanzibar – viza.

  1. Živjo!

    Z možem greva novembra v Zanzibar in me zanima ali je tudi na Zanzibarju kakšen safari ali je treba na celino. Bi pa samo 1 dan, če mogoče lahko kaj priporočata in pa če vesta kaj o cenah.

    hvala

  2. Nina, živjo! Safari je na voljo, ampak mislim, da ne na samem Zanzibarju, ampak v Tanzaniji. Mislim, da se ne more urediti samo za en dan. Tukaj je treba pazit tudi, da si cepljen za rumeno mrzlico. Nisva bila, zato ne vem iz prve roke …

Leave a Reply

Your email address will not be published.