150 minut asane v 2 minutah

Za fizično aktivnost joge, kot jo po večini poznamo pri nas, pravijo v ashramu Sivananada, da predstavlja vsega skupaj 3 % yogi lifestyla. Spada v kategorijo proper exercise, katere glavni cilj je zmožnost popolne koncentracije uma. Če k temu dodamo še ostali 4 komponente, torej proper breathing, proper relaxation, proper diet in pozitive thinking & meditation, dobimo zmagovalno kombinacijo uravnoteženega življenja.

V shramu smo se s kategorijo proper exercise ukvarjali dvakrat na dan; zjutraj ob 8 in popoldan ob 4. Vsakokorat po dve uri. Začeli smo z relaksacijo, nadaljevali z dihalnimi vajami, pozdravi soncu in nato prešli na predelovanje 12 osnovnih asan. Stoja na ramenih, stoja na glavi, fish pose in še ostalih 9, ki sem jim vedno razbral še končnico imena: blablablablaasana.

Tole je nekakšen video prikaz tega, kako je vse skupaj potekalo. Sicer na koncu zmanjka zadnjih 20 minut, ker je baterija v GoPro-ju rekla: “Dovolj!”, ampam vseeno dovolj zgovorno, da boste vedeli, kaj vas čaka, če pridete sem na Yoga Vacations …

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

4 Comments on “150 minut asane v 2 minutah

  1. Prvič lulat, potem pa … 😀 Če traja skoraj dve uriiiii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.