Spet smo doma

2014

Nujno zlo

Marsikdo si misli, da sem pač eden tistih “žižkov”, ki kategorično zanikajo vse kar je v tem času in prostoru, vse kar prinaša dobro, pa čeprav le za kratek trenutek. Da sem eden tistih asketov, ki bi najraje odpovedal vsemu, samo da bi lahko prišel že do te “neumne” Ithace. Pa ni tako …

Ljubezen, predanost, poželenje … čustva ostajajo ista. Tukaj in tam. Danes in čez mesec, leto ali deset. Njihova smer je tisto, kar nas definira. Morda sem preveč radikalen za tale trdna tla, pa vendar vem, kaj želim. In v glavi imam zarisano pot, kako do tja. Ne pravim, da je enostavna in nikakor ne pričakujem, da jo boste sprejeli. Tudi od svojih najbližjih tega ne pričakujem … naj bo to zanje “nujno zlo”.

Družba pogojuje socializiranost pozameznika. Z danostmi te postavlja v okolje in bolj kot si vešč upravljanja s tem, bolj v središču pozornosti si. In pozornost prija. Potreba po pripradnosti je ena najosnovnejših človekovih vrednost. Ljubezen in pripadnost. In cena, ki jo moramo večinoma plačati tukaj in danes je predraga zame. Vse mineva. Prehitro. Težko se počutim pripaden čemurkoli in ko na trenutke izgubim še sebe, ostanejo le še slabo artikulirane misli.

Pa sem pripaden samemu sebi? Kako naj bom pripaden čemurkoli drugemu, če se vsak dan borim s samim seboj. S svojimi željami, sanjami.

Če in ko se uspem za trenutek preslikati iz tega trenutka in prostora, občutim popolno svobodo. Ni cene, ki bi jo plačeval za pripadnost, ni očitanja in obžalovanja. Ni okoljskih determinant, ki bi določale stopnjo moje pripadnosti. Sem le jaz … Sam a nikoli osamljen. Pripraden najprej sebi, nato pa vsem in vsemu ostalemu. Moja Ithaca.

 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Po 6 mesecih potovanja.

Pred natanko pol leta, sva se vsedla na letalo letalske družbe Saudi Arabian Airlines...

Na jug, v Kochin. Po banane

Sladek in kisel, zraven pa se vonj po vrocem, potnem in pekocem. Ob balzamicnem...

o sanjah, ki sem jih imel vcasih

Leta 2007 smo trije kolegi ustanovili svoje podjetje. D.o.o. Z eno samo idejo, obilico...

Pustil sem koscek srca. Ponovno!

Nerad zacenjam nove stvari. Raje imam misli nanje, priprave in planiranje. Ko je enkrat...

Predlog potovanja: Nikaragva.

Slike in besedilo: Sandra in Bojan, blumarblevagabonds.com Sandra in Bojan sta za nas napisala tale...

V katerem grmu tiči klop?

Torej, v katerem grmu tiči klop? V tistem, kjer imajo klopni zabaviščni park, dddd...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime