Prva pomoč: Patan – Lalitpur (Nepal)

Glavni trg v Patanu (Lalitpur) ima vstopnino, ki jo kar redno pregledujejo. Ob sončnem zahodu pa si lahko trg ogledate zastonj.

Ime enega izmed večjih mest v Nepalu – Patan – izhaja iz sanskrit besede Lalitapattan in da je zmeda še večja, iz iste besede izhaja tudi njegovo drugo ime – Lalitpur. Kakorkoli ga že poimenujete, vse bo vredu! 🙂

Patan je od Kathmanduja oddaljen krajšo vožnjo z mikrobusom, ki ga dobite na Ratna park za 12 NPR. Tja se lahko odpravite na celodnevni izlet ali pa tam prespite. Vstopnina za Durbar square je 500 NPR in varnostniki redno preverjajo, če imate veljavno vstopnico. Midva sva se temu odrekla in obiskala trg ob sončnem zahodu, ko vstopnic ne preverjajo (poleg tega si lahko v enem mesecu potovanja po Nepalu ogledaš le določeno število glavnih trgov :)). V Patanu si lahko ogledate kar nekaj templjev, palačo in manjši muzej umetnosti.

Midva v Patanu  nisva našla ravno poceni hotela (pa sva se kar potrudila), zato sva spala v sobi za 700 NPR (imena se ne spomnim, je bil pa na levi strani ceste, ki vodi do glavnega trga, oddaljen 10 min peš).

Tukaj je tudi težje najti poceni hrano, v restavracijah so cene 200 NPR+, malo cenejše pa so majhne obcestne restavracije.

1 eur = 108 NPR

Živjo = Namaste
Hvala = Denevad

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.