Japonski penisi in gozdički

Najprej o penisih.

Ker se je včeraj utrgal oblak in na nas izlil nekaj trilijonov litrov vode, poleg tega pa so temperature padle na zimskih +15ºc, nama ni preostalo drugega, kot da se krstiva v pravem japonskem onsenu. Onsen je vrelec vroče vode, ki ga Japonci spretno združujejo z javnimi kopalnicami.

Slečeš se. Do konca. Vse stvari lično zložiš v košarico. Z malo brisačko sramežljivo zakriješ genitalije in se sprehodiš do prve postaje, kjer na hitro po sebi poliješ nekaj veder vode. Druga postaja so tuši. Vsedeš se in si postrežeš s tisoč in eno vrsto mil in šamponov. Namiliš se. Povsod. Ja tudi tam. In spereš s sebe vso nesnago. Tretja postaja je bazen z vročo vodo. Izbiraš med notranjim in zunanjim. Majhna brisačka ves ta čas počiva na tvoji glavi. Četrta postaja je savna. Peta knajping. In potem ponavljaš do onemoglosti. Ko si konec, se z matcha čajem sprostiš v sobi za druž

In bog ne daj v onsen s tatujem. Tatuji so namreč simbol japonske mafije yakuzo. No, na srečo tele najine packe po telesu niso ličile na pripadnost velikemu šefu, zato naju niso prisilno deportirali.

In še o gozdičkih.

Po 3-urnem štopanju, 7-kilometrskem hribolazenju z vso opremo in obnemelostjo nad izjemnimi razgledi, sva končno prispela v mesto Kurokawa. Mestece velja za eno najbolj priljubljenih japonskih destinacij, saj se sredi neokrnjene narave bohotijo najlepši onseni.

IMG_3145

Danes sva se odločila za kampiranje. Kamp je urejen do zadnje potankosti in stane desetkrat manj kot katerokoli drugo prenočišče v Kurokawi. 15 eur za en šotor, dve osebi in environmental fee.

Božansko je, le na hrano sva pozabila. V okolici kampa namreč ni prav nobene trgovine, najbližja pa je 7 kilometrov stran po avtocesti. Od tod sva sicer pripešačila, a se nama iskreno ne ljubi še enkrat nazaj. Danes se torej postiva.

IMG_3143

Jutri pa … jutri pa naju čaka verjetno eden najbolj zanimivih dni na Japonskem. Povabljena sva namreč na bivanje v tipičnem japonskem ryokanu Sanga. Menda enem najlepših. Če imaš minutko časa, potem si poglej njihovo spletno stran (www.sanga-ryokan.com) in ti bo vse jasno. 🙂


Pa še video, ki sva ga posnela v Sangi <3

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.