Trenutno smo doma

Azija

Kje rezervirati hotel v Bangkoku?

V Bangkoku sva … šestič? Petič? Tu nekje. Na najinih prejšnjih potovanjih je Bangkok vselej služil za nek otoček, kamor sva se hodila spočit, najest, oprat vse perilo, uredit vize itd. Letalske povezave z ostalo Azijo do od tod namreč odlične.

In tukaj se počutiva že kar doma. Sva še šibka, ampak mislim, da prav nategnat pa se ne bi več pustila. In ker že vsaj malce veva, kako in kaj, si upam deliti nekaj (želim si da) koristnih nasvetov za tiste*, ki bi v Bangkoku radi rezervirali hotel, pa zaboga ne veste kje sploh začet razmišljanje.

*Morda še posebej relevantno za tiste, ki sem potujete z otroki

  1. Rezervirajte hotel v bližini javnega transporta.

Midva sva tukaj izbrala extra safe opcijo, in sva hotel rezervirala na končni postaji Airport Rail Link-a, vlaka, ki te iz letališča* pripelje v strogi center mesta. To sva naredila iz dveh razlogov. Prvič, ker gremo čez tri dni nazaj na to letališče in odletimo na Koh Samui. In drugič, ker je ta postaja (Phaya Thai) tudi postaja za Bangkok SkyTrain (BTS), ki te za manj kot evro pripelje na večino zanimivih točk v mestu. Če ne tja, pa vsaj dovolj blizu.

*Na letališču greš v najnižjo klet, kupiš karto in se po 25 minutah pripeljše v mesto.

Rjava linija, je linija, ki te pripelje iz letališča v center mesta. Svetlo zelena, je SkyTrain linija, ki jo mi največ uporabljamo. Ostale linije so prav tako zelo uporabne in vedno nekje na preseku linij SkyTraina.

2. 100 eur na noč je uvrh glave

Ko sva potovala sama sva spala na Khao San Roadu. Tam brez težav najdeš prenočišče za 10-15 eur (ventilator in postelja primerna za CSI UV napravo). Ker pa so se zgodili otroci, sva šla tokrat malce bolj pogumno. Trenutno spimo v hotelu, kjer imamo dve sobi, eno mini dnevno sobico, dve kopalnici, klim kolikor hočeš, hladilnik in mir. Pa plačujemo 100 eur. Luxuz, ki bi ga lahko tudi ne bi bilo, pa sva si ga vseeno privoščila, da bomo tale jetlag preživeli vsaj na čistem. 🙂

3. Khao San ali Sukhumvit, če ga boste z otroci žurali

Če ima pa kdo vseeno željo, potem bre težav rezervirajte kaj na Khao Sanu ali Sukhumvitu. Tam je nočno življenje ustrezno tudi za dojenčke, ki jih mika nočno življenje, ladyboyi, pinkpong šovi in masaže. Takšne in drugačne.

4. Ob reki je pa lepo.

Skozi Bangkok teče reka (glej zgornjo mapo). Na in ob tej reki je življenje. Midva sva jo izkoriščala primarno za lepe razglede in prevoz (po njej namreč potekajo dobre povezave med zanimivimi deli mesta), prav gotovo pa je tam v 25. nadstropju lepo preživeti kakšen lep večer.

5. Kjerkoli boste, bo OK.

Predvsem pa ne komplicirajte. Kjerkoli v razumno bližini mestnega središča boste, ne boste ostali praznih rok. Street food je povsod, tuktuki vozijo povsod, templji so povsod, shopping malli so povsod in od povsod lahko rezervirate karkoli se vam bo zahoteli videti naslednje.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Čisto nič v Port Bartonu (Palawan, Filipini)

Nekje na Filipinih obstaja vasica, do katere se čez drn in strn z majavim...

Azija čisto blizu: Shambala

Leto 1983: "Ueee!!!" (beri: Hočem joško!) Leto 1990: "Mamiiii, a gremo prosim v McDonalds?" Leto 1998:...

Viza za Maldive.

Maldivi, rajski otočki blizu Šrilanke, so od nas oddaljeni le 9 ur z letalom....

5 stvari, ki jih lahko počneš v Chiang Maiu.

Če boste obiskali Tajsko, je 95 % možnosti, da boste prišli tudi v Chiang...

Toskana. Brez Američanov.

Ravno ko smo se parkirali v naši prvi fattorii blizu mesteca Montepulciano, mi je...

VzljUbud

Najin 7 dan med riževimi polji nad mestecom Ubud. Imava svojo kuhinjo, ki vsak...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime