Na Andamanske otoke

Za tiste, ki morda prvič slišite zanje, samo na kratko. Andamanski otoki spadajo pod Indijo in ležijo v Bengalskem zalivu. Glavno mesto je Port Blair. Vsa otočja skupaj so skoraj tako velika kot polovica Slovenije, tam pa živi okoli 380.000 prebivalcev.Od tega je okoli 10 % avtohtonih prebivalcev otočij, ki pa skozi leta zgubljajo svojo avtonomnost in jih takšni in drugačni vplivi razvitih civilizacij počasi “iztrebljajo”. Ja, tudi turizem in tega se še kako zavedava …

Danes sva na letalski družbi SpiceJet, s katero letiva tudi iz Šrilanke v Indijo, kupila povratni letalski karti za relacijo Kolkata – Port Blair. Pregledala sva več letalskih družb (Go Air, Jet Airways, Air Indija) in več kot očitno je, da so Spice Jet najcenejši. Za posamezno karto sva plačala nekaj več kot 110 eur.

Zanimivo je dejstvo, da se cene kart drastično znižajo nekje sredi aprila. Takrat nekje namreč južni del Indije in s tem tudi Andamanske otoke zajame monsun in padavine se dvignejo za 500 %. Midva tja letiva 15. aprila in se vračava 30. aprila. Očitno bova tam doživela nekaj pravih monsunskih dni, za katere mnogi trdijo, da so nekaj najlepšega, kar lahko doživiš v Indiji.

Port Blair klimogram

Preberi tudi kaj od tega

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.