Slowfood v restavraciji Manna

Strinjava se, da je eksotika hrane, pijače in začimb eden izmed glavnih motivov, da naju Azija tako zelo privlači. Vse od indijskih tandoorijev, prek nepalskih momotov, kitajskih kislo-pekočih stvaritev, do indonezijskih nasi-gorengov. In ker se zavedava, da bova naslednje (plus-minus) leto preživela ob tem spektru hrane, sva se odločila, da si za grand finale privoščiva še nekaj najboljšeg, kar ponuja slovenska kuhinja.

Obiskala sva restavracijo Manna v Ljubljani. Privoščila sva si degustacijski meni s sedmimi hodi.

Meni

 

Odličen izbor hrane, nedvomno. Najbolj zanimivo pa je to, da je bilo kar nekaj jedi ali delov jedi takšnih, za katere ne bi mogel trditi, da so nekaj najboljšega, kar sem jedel v življenju, nedvomno pa so bili okusi po dolgeč času resnično nekaj novega. Denimo glavna jed – rezine telečjih ličnic. Gre dejansko za ličnice, ki jih pustijo marinirati 2 dni, nato pa jih na počasen način pripravijo na pravem žaru.

“Največ problemov pri tej jedi imajo zdravniki, saj poklicno ne premorejo vonja po razkrajanju,” je k jedi dodal najin natakar Jani. “Pomembno je, da vsakemu gostu pogledaš v oči in mu razložiš zgodovino in dejansko vrednost te jedi.” In ja. Dejansko je pomagalo, saj njen okus tako specifičen, da bi ga lahko brez ozadja znanja zamenjal za nekaj “pokvarjenega”.

Cena zgornjega menija je 55 eur na osebo, ob vsaki jedi (če želiš) ti postrežejo še pripadajoče vino.

In še ena Janijeva modrost: “Sodelavcev ne rabiš imeti rad, nujno pa je, da jih globoko spoštuješ.”

Če ste si pripravljeni vzeti 4 uri za uživancijo, potem toplo priporočava.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.