Trenutno smo v Chiang Maiu

Azija

Napiseva 島原市 in akcija!

Skoraj nic ne jeva … Shit. Ravno pogruntal, da ne bo sumnikov. Gomenasai.

Skoraj nic ne jeva. Skoraj nic ne spiva. Po konci in sita naju drzi zvrhana doza adrenalina. Od Japonske sva okusila verjetno sele prvo zlicko predjedi, pa vendar se nama po 16 mesecih sladkega vonja po urinu, glasnih tuk-tuk voznikov in konstatnega obcutka “biti nategnjen” zdi, kot da sva padla v bazen vate. Taksne pisane, neonske. Taksne z vonjem po miso juhi in sladkorni peni.

Danes naju je cakala 80 kilometrov dolga pot iz Nagasakija v Kumamoto. Vstala sva zgodaj, pojedla zastonj rogljicek in popila kavico, nato pa akcija. V lokalni trgovinici sva naprosila koscek kartona, nanj (pre)pisala japonske kvake (島原市) za mesto Shimabara in iztegnila palec. Katka je s svojo masnico na glavi, prijaznim nasmeskom in prikloni prav vsakemu, ki se je pripeljal mimo, osvajala japonska ljudska srca. No, pa se stop sva dobila. Prvega po 20 minutah, drugega po 5 in tretjega po 3. Nato pa trajekt in nazadnje se na bus. Ze res, da sva za 80 kilometrov potrebovala skoraj 6 ur, a vse to sodi v tisto pravo japonsko izkusnjo. Izkusnjo, po katero sva dejansko prisla. In se prihranila sva. 20 eur!

nagasaki
Kdo ji ne bi ustavil?! 🙂 Najprej mlada mamica, za njo na eno oko slep dedek in nazadnje se fant, ki se je rodil s telefonom v roki.

V Kumamoto sva prispela, ko se je visoko nad njim zgrnil velik temno siv oblak. Okoli petih popoldne. In dezevalo je. Pred nama pa samo se ena sama naloga. V mestu, kjer hotelske sobe ne dobis za manj kot 50 eur, poiskati ustrezno prenocisce.

“Tole bova poskusila,” sem rekel.
“Internet cafe?”

Konichiwa je ena izmed petih besed, ki jih znava v japonscini. Hello pa edina, ki jo znal fant za pultom v internet cafeju Cybac na 6. nadstropju nad glavno ulico v srediscu Kumamota. Pol urice prigovarjanja, nekaj prevajalskih pomagal in je slo. Dobila sva tole na spodnji fotografiji. Cena: 27 eur za oba.

IMG_2965
Najino prenocisce za danes. Levo racunalnik, desno televizija.

Pa ne samo to. Ta cudez od prenocisca ti za to ceno ponudi seveda neomejeno rabo interneta, brezplacne pijace (sokove, gazirane pijace, kavico, caj) in brezplacne juhice (koruzna in cebulna). Pa menda je nekje se tus. Ou yeah!

Dnevni budget na Japonskem sva morala posteno dvigniti, a danes sva uspela dan kljub dolgemu premiku preziveti skupaj za 50 eur. Ni se optimalno, a sva na pravi poti.

Ura je 8 zvecer. Za nama je dolg dan in noge nama smrdijo. Lacna nisva, ker sva popila ze vse zgoraj omenjeno. Ce bom obdrzal Katkine veke v zavihanem polozaju, si bova privoscila se vecerni sprehod. Mogoce …

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Wa-ka-to-bi

Leživa v hotelski sobi. Pazi to! Hotelski sobi na letališču! Situacija je namreč takšna,...

Danes ti je 2 krat 16 let! <3

Tile Tajci so včasih res zabavni. Tri dni smo se z gospodom in njegovimi sodelavkami...

Pivo, sončni zahod in poljub na Gilijih (Indonezija)

Cuker. Inzulin. Sladkorna. Ampak, jebat ga. Včasih se je pač treba prepustit in uživat...

Nekoga moraš imeti … ob sebi.

Vem, da je v osnovi že težko razumeti to, da bi se nekdo odločil...

Annapurna Base Camp (2. del)

Ura je bila nekaj čez 4 zjutraj, ko me je prebudila neprijetno mehak dotik...

Indija skozi moje oci. Cetrtic.

 Se nekaj drobcev moje wanna-be fotografske zilice. Ujamem trenutek in ga delim. Vsebina, ne...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime