Prva pomoč: Moalboal (Filipini)

Jata sardin, ki jo lahko vidite pri snorklanju v mestu Moalboal (Filipini)

Moalboal, oziroma plaža Panagsama beach, je znan po jatah sardin, ki se zadržujejo blizu obale in jih enostavno vidite že s snorklanjem. Sem se pridejo turisti večinoma potapljat, zato je na voljo predvsem veliko potapljaških šol … in to je to.

V Moalboal boste prispeli z avtobusom iz katerega od blžnjih mest (če greste sem iz Cebu citya, morate pot začeti na South bus terminal). Avtobus vas bo odložil v mestu Moalboala, vaš cilj pa je Panagsama beach. Vožnja s triciklom naj ne stane več kot 50 PHP, četudi bodo domačini vztrajni. Tam lahko najdete prenočišče za 400 PHP (dvoposteljna soba). Recimo Mayas Native Garden Resort ima dobre ocene.

Na voljo je veliko restavracij s cenami, ki so prilagojene za turiste (nekatere bolj, nekatere manj). Za res poceni obrok poiščite velike srebrne lonce, kjer boste za posamezno jed odšteli med 20 in 50 PHP.

Poleg sardin pa se Moalboal splača obiskati, ker je povsem blizu slapov Kawasan. Res so hudi! Da pridete do njih, se postavite na glavno cesto v Moalboalu (če pridete iz Panagsama plaže na glavno cesto, morate potovati v desno) in ustavite prvi bus, ki pride mimo. Plačali boste okoli 20 PHP. Za obisk slapov ne potrebujete vodnikov, čeprav vas bodo napadli sekundo po sestopu z busa. 30 minut mirnega sprehoda in boste na enem lepših slapov, kar ste jih videli.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello Po
Hvala = Salamt Po

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.