Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Prva pomoč: Moalboal (Filipini)

Moalboal, oziroma plaža Panagsama beach, je znan po jatah sardin, ki se zadržujejo blizu obale in jih enostavno vidite že s snorklanjem. Sem se pridejo turisti večinoma potapljat, zato je na voljo predvsem veliko potapljaških šol … in to je to.

V Moalboal boste prispeli z avtobusom iz katerega od blžnjih mest (če greste sem iz Cebu citya, morate pot začeti na South bus terminal). Avtobus vas bo odložil v mestu Moalboala, vaš cilj pa je Panagsama beach. Vožnja s triciklom naj ne stane več kot 50 PHP, četudi bodo domačini vztrajni. Tam lahko najdete prenočišče za 400 PHP (dvoposteljna soba). Recimo Mayas Native Garden Resort ima dobre ocene.

Na voljo je veliko restavracij s cenami, ki so prilagojene za turiste (nekatere bolj, nekatere manj). Za res poceni obrok poiščite velike srebrne lonce, kjer boste za posamezno jed odšteli med 20 in 50 PHP.

Poleg sardin pa se Moalboal splača obiskati, ker je povsem blizu slapov Kawasan. Res so hudi! Da pridete do njih, se postavite na glavno cesto v Moalboalu (če pridete iz Panagsama plaže na glavno cesto, morate potovati v desno) in ustavite prvi bus, ki pride mimo. Plačali boste okoli 20 PHP. Za obisk slapov ne potrebujete vodnikov, čeprav vas bodo napadli sekundo po sestopu z busa. 30 minut mirnega sprehoda in boste na enem lepših slapov, kar ste jih videli.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello Po
Hvala = Salamt Po

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Je Bali primeren za potovanje z otroki?

Nimava pojma, ampak govoriva iz "druge roke". :) Na najinem potovanju sva na Baliju...

Strup in strupeno ozračje. (Mentawai, 2. del)

Mineval je dan in cigareti so izpuhteli en za drugim. V zraku se je...

Azijska gurmanska pojedina

Druga najlepša stvar na potovanju je uživanje ob gurmanski hrani. Prva? Prva je občutek,...

Snorkeling v Hikkaduwi

Katka je bila  na Baliju in okoliških Gili otokih, jaz sem kolena rezal na...

Trekking v Laosu: Psice in prasice (2. del)

“Ta je vaš?” sva v kvazi govorici gluhonemih vprašala dekle, staro nič več kot...

Skregana po najboljše momote

S "sotrpini", ki jih srečujeva na najini poti, smo si edini: najlepše, kar lahko...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime