Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Roadtrip: Epilog

7 dni na blef. Način potovanja, ki ga enostavno obožujem. V najinem prijetnem stanovanjcu v Chiang Maiu sva pustila vse in vzela le najnujnejše za en teden. Jaz tri majice in dvojne hlače. Ne, spodnjic še kar ne nosim in takisto svetujem tudi tebi. Katka je poleg tega vzela še modrček. Pa nekaj spodnjih hlačk. Ja, ona jih nosi in takisto svetuje tudi tebi.

Cilj tega roadtripa je bil Tajsko postaviti na preizkušnjo. Namreč … Tajska, kot dežela nasmehov, se popotniku, ki pade v apokaliptični Bangkok ne pokaže kot takšna. Je čista, je okusna in je zabavna. Pa vendar je tudi agresivna in zahtevna. Midva sva jo želela … kaj želela, nujno, nujno, nujno sva jo morala ugledati tudi v lepši, dostopnejši luči. Všeč nama je tukaj in rada bi jo priporočala še komu. In sva šla.

Gospod menih in njegova gong in metla.

Z lokalnimi busi, vedno tistimi najcenejšimi. Tistimi, ki te prisilijo, da vzameš tableto proti slabosti, ker nasproti tebe mlada mamica z otročkom v naročju že nekaj časa intenzivno bruha. In jedla sva vedno tam, kjer se je prijazna gospa meni-nič-tebi-še-manj z nama suvereno pogovarjala v tajščini in so meniji izgledali nekako takole:

  1. หมูกรอบกับผัก
  2. ซุปก๋วยเตี๋ยว
  3. ต้มยำกุ้ง
  4. ส้มตำ
  5. หมูกรอบกับเห็ด

Eci peci pec …

IMG_1464
Zelenjavna DIY večerja na lokalni tržnici v Chiang Raiu.

Obiskala sva mesteca Thaton, Mae Salong, Ching Rai in Phayao. V enodnevnem trekkingu, ki sva ga izpeljala v lastni režiji, sva obiskala nekaj pristnih gorskih tajskih vasic, ki so izgledale, kot bi nekdo tam zgoraj vanje vrgel malce kitajskega popra, tajskega čilija, mjanmarskih gorčičnih semen in laoških rezancev. Vse v eni okusni, pekoči mineštri.

jagode
Malce pomoči pri izbiranju slastnih gorskih jagod.

Največji izziv na poti je bil ostati vegetarijanec. Za en teden sva se namreč odločila, da ne bova jedla mesa in čeprav je tajska dežela sveže zelenjave in okusnega sadja, ta podoba tukaj v gorah malce zbledi. Saj najdeš kakšne okusne jagode in tu in tam kakšen mango. Pa kakšen list zelene solate in korenček. A iskreno rečeno … prav nič ne bi imel proti, če tudi nikoli več ne bi jedel noodles with vegetables.

IMG_1476
Večerna vožnja po jezeru, kjer ribiči lovijo na povsem enak način, kot na Inle Lake v Myanmaru. Svet je res majhen …

Trodnevni (dve noči) trekkingi, ki jih sicer lahko “kupiš” prek turističnih agencij tukaj v Chiang Maiu, stanejo okoli 3000 THB za dve osebi. Midva sva za enotedenski odklop (šest noči) odštela skupaj 6300 THB. Do the math …

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Greva na otok Misali. No, mogoče.

Včeraj sva bila pogumna! :) Po nekaj dneh "prevžekovanja" avokada, čebule in paradižnikov, sva...

18 sekund pod vodo …

Gili otočki so trije. Vzniknili so nekje sredi ničesar. Na enem živi okoli 2.000...

Lara Croft in Don Kihot …

... gresta malo naokoli po Baliju.

Higienska prva pomoč za potovanje

Ah, vsi vemo, kako se bo to končalo. Medtem, ko Mic rabi le deodorant in njegovo...

India: The Movie

Pravijo, da predstavitve ne smeš nikoli začeti z opravičilom, z izgovori. Začenjam z opravičilom in...

Potovanje po Japonski: Poceni hrana

Japonska ni le sushi. Pravzaprav, če dobro pomislim, naju prvih nekaj dni najinega 35-dnevnega...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime