5 stvari, ki jih lahko počneš v Chiang Maiu.

Če boste obiskali Tajsko, je 95 % možnosti, da boste prišli tudi v Chiang Mai. Drugo največje mesto na Tajskem slovi kot prestolnica dobre hrane, poceni masaž in meditativnih templjev. Najino življenje v Chiang Maiu je zaznamovala joga, dobra hrana na lokalni tržnici in delo.  Pa branje v parku, pitje tajskega zelenega čaja in gledanje Crime Investigation kanala (kvaaaaa? :D).

Tukaj je venček najinih najljubših 5 stvari, ki jih lahko počnete v Chiang Maiu.

  • Sunday market

Chiang Mai in sunday market sta skoraj sinonima. Vsako nedeljo se na dveh glavnih ulicah, čisto na sredini starega dela mesta, zberejo prav vsi prodajalci in postavijo mini tržnice s svojimi, pa tudi kitajskimi izdelki. Parkirajte svoje kolo v eni izmed stranskih ulic in se prepustite počasnemu toku ljudi, ki hodi po ulici. Na vsake toliko si kupite prigrizek, kot je sveže tropsko sadje, japonski mochi sladoled, sadni smoothie in preverite lokalne umetnike. Na Sunday marketu obstaja tudi food court, kjer so restavracije zbrane na kupu in šele tam se zabava za sladokusce lahko prične. Najbrž vam je jasno, kje sva se zadrževala midva 😀 Pa še to. Bodite pozorni, ko bo ura 18.00! 😉

  • Tajska masaža in tečaj masaže

Če vam je v Sloveniji masaža vedno malce preveč draga in se vam zdi, da se bon za masažo podari le ob posebnih priložnostih, ste na pravem kraju. Vsaka tretja vrata so masažni salon in za 5 eur vas bodo prelomili po dolgem in po čez. Na dober način. V Chiang Maiu imate tudi možnost tečaja, kjer se lahko v 3 (ali več) dneh naučite osnov tajske masaže.

  • Templji

Čeprav je hedonizem prisoten skoraj na vsakem koraku v Chiang Maiu, lokalci niso pozabili na svojo vero. Mnogo templjev lahko obiščete prav v starem delu mesta za manjšo vstopnino, nekateri pa so celo zastonj. Ob sončnem zahodu se tudi vstopnina ne pobira več, takrat pa lahko vidite mlade menihe ob petju budističnih manter. Ne pozabite na primerna oblačila (ali pa si s šalom zakrijte razgaljene dele telesa). 18 km ven iz mesta lahko obiščete veličasten zlat tempelj na vrhu hriba – Doi Suthep.

GOPR1730_2

Eden izmed “tazlatih” na vrhu Doi Sthepa.

  • Cat caffe

Priznam. Tale je čisto moja. Malce ven iz Chiang Maia je Cat Caffe, ki je svojih 20 muck poimenoval po vesoljskih karakterjih. Za ceno zelo drage kave, se lahko igraš s tujimi mački. V resnici je veliko bolj zabavno, kot sem tole napisala 🙂 Mucike!


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Vse si urediš po spletu, juhu!


  • Treking po okoliških hribih

Za aktivni ogled po okoliških hribih, vožnja po rekah, slapovi in obisk majhnih vasih z etničnimi plemeni se da dogovoriti v vseh hotelih in turističnih agencijah, vendar po pravici povedano se midva tega nisva udeležila. Včasih je najlepše, če si najameš svoj motor in raziskuješ po svoje.

  • Joga v parku

Za malce svežine se sprehodite do južnega dela starega mesta in se spočijte v parku. Tam si lahko najamete ležalko, kupite kavo, papajino solato, greste na masažo. Ni da ni 🙂 Še golobe lahko nahranite, če vam je življenjsko, da na vas sedi 10 golobov hkrati. Ob sončnem zahodu lahko odtečete kak krog ali pa se pridružite amaterskim izvajalcem akrojoge.

IMG_1128

Miren popoldan v parku na jugo-vzhodu mesta.

  • Kuharski tečaj

Ja, tule sva pa uživala! V enem dnevu sva skuhala toliko dobre tajske hrane (in jo tudi vso pojedla), kot še nikoli. Ne, doma še nisva mogla ponoviti tega uspeha. Obiskala sva kuharski tečaj pri Zab e lee.

Kuharski tečaj.

Super izbira. Res se naučiš kuhat po tajsko! 🙂

  • Tajski boks (Muay Thai) in Ladyboy Cabaret

Muay Thai je tradicionalna tajska veščina samoobrambe in je znana po celi Tajski. V starem delu Chiang Maia se greste lahko učit tajskega boksa ali pa si ga ogledate. Ne vem no, meni je zgledalo kot precej dolgočasno brcanje. Ampak je pa muzika dobra! Pojdite raje na ladyboy cabaret. Vsak dan zvečer! 🙂

IMG_9122

Joški!

  • 10-dnevna tiha meditacija

V Wat Phra That Doi Suthepu se lahko za 10 dni zavežete molku in meditaciji ter tako doživite čisto posebno izkušnjo.

Aja, sem rekla 5 stvari kaj početi v Chiang Maiu, ane? Ups. No, kakšna dodatna ne škodi. Malo sem vam fouš, ker greste v Chiang Mai 🙂

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

One Comment on “5 stvari, ki jih lahko počneš v Chiang Maiu.

  1. Pingback: Goodlife Style

Leave a Reply

Your email address will not be published.