Spet smo doma

Tajska

5 stvari, ki jih lahko počneš v Chiang Maiu.

Če boste obiskali Tajsko, je 95 % možnosti, da boste prišli tudi v Chiang Mai. Drugo največje mesto na Tajskem slovi kot prestolnica dobre hrane, poceni masaž in meditativnih templjev. Najino življenje v Chiang Maiu je zaznamovala joga, dobra hrana na lokalni tržnici in delo.  Pa branje v parku, pitje tajskega zelenega čaja in gledanje Crime Investigation kanala (kvaaaaa? :D).

Tukaj je venček najinih najljubših 5 stvari, ki jih lahko počnete v Chiang Maiu.

  • Sunday market

Chiang Mai in sunday market sta skoraj sinonima. Vsako nedeljo se na dveh glavnih ulicah, čisto na sredini starega dela mesta, zberejo prav vsi prodajalci in postavijo mini tržnice s svojimi, pa tudi kitajskimi izdelki. Parkirajte svoje kolo v eni izmed stranskih ulic in se prepustite počasnemu toku ljudi, ki hodi po ulici. Na vsake toliko si kupite prigrizek, kot je sveže tropsko sadje, japonski mochi sladoled, sadni smoothie in preverite lokalne umetnike. Na Sunday marketu obstaja tudi food court, kjer so restavracije zbrane na kupu in šele tam se zabava za sladokusce lahko prične. Najbrž vam je jasno, kje sva se zadrževala midva 😀 Pa še to. Bodite pozorni, ko bo ura 18.00! 😉

  • Tajska masaža in tečaj masaže

Če vam je v Sloveniji masaža vedno malce preveč draga in se vam zdi, da se bon za masažo podari le ob posebnih priložnostih, ste na pravem kraju. Vsaka tretja vrata so masažni salon in za 5 eur vas bodo prelomili po dolgem in po čez. Na dober način. V Chiang Maiu imate tudi možnost tečaja, kjer se lahko v 3 (ali več) dneh naučite osnov tajske masaže.

  • Templji

Čeprav je hedonizem prisoten skoraj na vsakem koraku v Chiang Maiu, lokalci niso pozabili na svojo vero. Mnogo templjev lahko obiščete prav v starem delu mesta za manjšo vstopnino, nekateri pa so celo zastonj. Ob sončnem zahodu se tudi vstopnina ne pobira več, takrat pa lahko vidite mlade menihe ob petju budističnih manter. Ne pozabite na primerna oblačila (ali pa si s šalom zakrijte razgaljene dele telesa). 18 km ven iz mesta lahko obiščete veličasten zlat tempelj na vrhu hriba – Doi Suthep.

GOPR1730_2
Eden izmed “tazlatih” na vrhu Doi Sthepa.
  • Cat caffe

Priznam. Tale je čisto moja. Malce ven iz Chiang Maia je Cat Caffe, ki je svojih 20 muck poimenoval po vesoljskih karakterjih. Za ceno zelo drage kave, se lahko igraš s tujimi mački. V resnici je veliko bolj zabavno, kot sem tole napisala 🙂 Mucike!


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Vse si urediš po spletu, juhu!


  • Treking po okoliških hribih

Za aktivni ogled po okoliških hribih, vožnja po rekah, slapovi in obisk majhnih vasih z etničnimi plemeni se da dogovoriti v vseh hotelih in turističnih agencijah, vendar po pravici povedano se midva tega nisva udeležila. Včasih je najlepše, če si najameš svoj motor in raziskuješ po svoje.

  • Joga v parku

Za malce svežine se sprehodite do južnega dela starega mesta in se spočijte v parku. Tam si lahko najamete ležalko, kupite kavo, papajino solato, greste na masažo. Ni da ni 🙂 Še golobe lahko nahranite, če vam je življenjsko, da na vas sedi 10 golobov hkrati. Ob sončnem zahodu lahko odtečete kak krog ali pa se pridružite amaterskim izvajalcem akrojoge.

IMG_1128
Miren popoldan v parku na jugo-vzhodu mesta.
  • Kuharski tečaj

Ja, tule sva pa uživala! V enem dnevu sva skuhala toliko dobre tajske hrane (in jo tudi vso pojedla), kot še nikoli. Ne, doma še nisva mogla ponoviti tega uspeha. Obiskala sva kuharski tečaj pri Zab e lee.

Kuharski tečaj.
Super izbira. Res se naučiš kuhat po tajsko! 🙂
  • Tajski boks (Muay Thai) in Ladyboy Cabaret

Muay Thai je tradicionalna tajska veščina samoobrambe in je znana po celi Tajski. V starem delu Chiang Maia se greste lahko učit tajskega boksa ali pa si ga ogledate. Ne vem no, meni je zgledalo kot precej dolgočasno brcanje. Ampak je pa muzika dobra! Pojdite raje na ladyboy cabaret. Vsak dan zvečer! 🙂

IMG_9122
Joški!
  • 10-dnevna tiha meditacija

V Wat Phra That Doi Suthepu se lahko za 10 dni zavežete molku in meditaciji ter tako doživite čisto posebno izkušnjo.

Aja, sem rekla 5 stvari kaj početi v Chiang Maiu, ane? Ups. No, kakšna dodatna ne škodi. Malo sem vam fouš, ker greste v Chiang Mai 🙂

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Snorkeling v Hikkaduwi

Katka je bila  na Baliju in okoliških Gili otokih, jaz sem kolena rezal na...

Zanzibar. Prenočišča od 6 do 600 dolarjev.

Zanzibar je širok 40 in dolg 80 kilometrov. Od severa do juga teče nova,...

Kaj vse se zgodi, ko budget povečava za 40...

Dobro jutro. Oba imava drisko. Verjetno je kriv včerajšnji poznovečerni tomyum. Nič hujšega, le...

Kako iz Šri lanke v Indijo?

Tale prehod sploh ni tako enostaven, kot bi človek sklepal glede na skoraj nično...

Instagram date? Tudi to se je zgodilo.

Najin tretji dan v Južni Koreji. Danes sva obiskala glavno palačo v Seoulu in...

Katkin kotiček: Nova naravna linija Dvorca Trebnik.

Da ne boste mislili, da sem preusmerila poklic iz popotniške blogerke v lepotno, nisem....

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime