Spet smo doma

Izbranih 5

Kako z GoOpti potovati tudi 70 % ceneje?

Mlada družinica je pred kratkim potovala na Šrilanko. Iz Benetk. In so me vprašali za nasvet. “Kako najceneje do letališča?” Splet okoliščin je hotel, da sem se ravno v tistem času vrnil s poti, kjer sem za prevoz iz Ljubljane do letališča v Trstu koristil GoOpti, pri rezervaciji pa nastavil napačen čas odhoda in tako kot najbolj nesrečen brezdomec pred zaprtimi vrati letališča na -5 ºC čakal še nekaj dolgih ur. In sem svetoval: “Pojdite z avtom. Tako ali drugače se izplača.” No, zajebal sem jih. 45 eur za bencin, 160 eur za parkirno hišo, pa so bili že na slabšem. 🙂

Da se mi to ne bo več ponovilo, sem se malce poglobil GoOpti sistem, ponudbo, priložnosti in prišel do teh nekaj nasvetov, kako si pri njih zagotoviti kar najcenejše prevoze. Ko sem premetaval številke, datume, odhodna mesta sem prišel tudi do 70 % razlike v ceni. Torej …

1. Tri najcenejša letališča

Kaj je bilo prej? Kura ali jajce? Let ali prevoz do letališča? No, verjetno vseeno let, ampak ni odveč imeti v mislih, da boste najceneje prišli do letališča Marco Polo v Benetkah, do letališča v Zagrebu in letališča v Trstu. Za potovanja v Azijo so to itak najboljše tri odskočne deske.

2. Je ceneje na letališče ali nazaj domov?

Z malce načrtovanja lahko dobro izkoristiš praznične migracije. Ko so torej prazniki in vsi potujejo navzven, se tebi izplača vrniti s potovanja. In ko se vsi vračajo s potovanj, se tebi splača na pot. Simple.

3. Najceneje 2 meseca pred potovanjem

V enačbo dodaj še to, da so GoOpti prevozi najcenejši med 70 in 50 dni pred odhodom in znatno dražji 7 ali manj dni pred odhodom. Tole last minute bookiranje je bolj za biznismene! Oni imajo debelejše denarnice! 😉


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Juhu!


4. Ugodnejše cene, če ste skupina

Če potujete v skupini, nikar ne rezervirajte prevozov posamezno. Njihov sistem namreč cene prilagaja na število potnikov v posameznem kombiju, zato boste znatno ugodnejšo ceno dobili, če boste iz prve rezervirali več ali pa celo vse sedeže v kombiju.

5. Preglej “Cenovne možnosti”

Ko se vam pokaže cena za izbrano destinacijo, nujno kliknite na gumb “Cenovne možnosti” in potem še na gumb “Več cenovnih možnosti”. S tem boste namreč dobili vpogled v ostale ponudbe, kjer boste morda res čakali malce več, a denimo pri prevozu na relaciji Ljubljana – Benetke tako namesto 47 eur plačali le 31 eur.

GoOpti-cenovne-moznosti
GoOpti vam privzeto izbere cenovno možnost, kjer boste čakali največ 3 ure. Če imate malce več časa in lahko na letališču pogledate še kakšno epizodo Game of Thrones, potem izberite opcijo z daljšim čakanjem in nižjo ceno. V tem primeru je med najdražjo in najcenejšo opcijo kar 10 eur razlike! Đizs!

6. Vsak prevoz še 5 € cenejši

Vsi, ki z GoOpti potujete prvič, lahko poleg vsega zgoraj izkorisite še kodo za 5 € popusta. Ja, to je njihov nov program, kjer lahko praktično vsi potniki, ki smo z njimi že potovali, vsem novim podarimo nekaj bonusa. Če jaz tebi podarim 5 € bonusa (izkoristiš ga lahko tukaj) dobiš ta bonus ti, hkrati pa se tudi v mojo GoOpti denarnico naloži 5 €, ki jih lahko koristim za svoj naslednji prevoz. Če ste že potovali z GoOpti in bi želeli prijateljem poslati bonus, se lahko prijavite tukaj.

7. GoOpti affiliate program

Mogoče opcija za malce zahtevnejše uporabnike. Če ima svojo spletno stran ali pa svoj blog, lahko nanj namestiš posebno ločeno spletno stran, preko katere lahko tvoji obiskovalci rezervirajo GoOpti prevoze, ti pa si od vsake rezervacije nagrajen s 5 % od vrednosti, ki se potem shrani v tvojo GoOpti denarnico. Več o tem najdeš tukaj. Najino affiliate podstran pa si lahko pogledaš tukaj.

Pssst. Če recimo potuješ v večji skupini, si najprej naredi takšno affiliate podstran in potem bookiraj vse prevoze prek te strani. Če vas potuje recimo 5 in bi vsak za povratni prevoz plačal 50 eur, potem lahko od 4 rezervacij dobiš 10 eur bonusa, tega pa potem izkoristiš zase. 😉

Skratka, ne sprejmite prve cene, ki jo vidite v GoOpti sistemu. Vzemite si 20 minut in prihranite ful! 🙂 Računica je zelo preprosta.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Zbežala sva iz Bangkoka! :)

A veš kakšen filing daje Tajska? Takole: "Ooooo, živjo! Ja ful dober, da sta prišla Matija in...

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Keralo za enkrat doživljam kot zeleno-modro oazo sredi sivih mest in s hrupom prepojenih...

Kratek vodnik po Banda Islands

Res iz srca privoščiva vsakomur vsaj nekaj dni na tem otočju. Naj ne bodo...

Detox vikend na Ptuju.

Decembrsko norenje, družinska kosila pri sorodnikih in veliko preveč kuhančkov je zaznamovalo tudi najin...

Bali, prihajava!

Starejša kot sva, kasneje kupujeva karte. Iz danes na jutri pa sva našla 30 dni, ko Mica...

Naslednji izziv: Annapurna Base Camp

Ura je že pozna. In midva pakirava še zadnje nujno potrebne stvari za 10-dnevni...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime