Spet smo doma

Evropa

Kraljice v Hotelu Toplice

Verjetnost, da boste kot gost obiskali Grand Hotel Toplice, je 2 % (hotel letos praznuje 85-letnico). Toliko gostov je tam namreč Slovencev, vsi ostali so od daleč, daleč. Angleži, Američani, Avstralci. Cvet stalnih gostov tja zahaja že več kot 60 let. Vsako leto. Na Bled. “Pa kaj hudiča vidijo na tem Bledu?” sva malce provokativno vprašala Blaža, najinega sogovornika pri gurmanski večerji in vodjo recepcij. No, pa se je začelo.

untitled-1053
Pohištvo v sobah, apartmajih, jezerskem in belem salonu je vse restavrirano delo iz 19. stoletja.

“Lahko gredo na otok, lahko gredo na grad, lahko gredo na stražo na poletno sankanje, ali pa pozimi na smučanje. Lahko se odločijo za polet z balonom, lahko gredo na raftink po Savi ali pa eno uro stran na canjoning, rafting ali bunji na Sočo … <15 minut kasneje> … lahko gredo na Pokljuko ali pa v Bohinj, lahko gredo na večerju k tem-in-tem kmetu, lahko so v naši Julki na večerji, lahko se sprehodijo okoli jezera, ali pa gredo na Ojstrico, lahko kakšno noč prespijo na koči pri Triglavskih jezerih … <15 min kasneje> … lahko gredo v čebelarski muzej, če želijo lahko skočijo do Brezja, lahko lovijo ribe, lahko ga dobro žurajo, lahko gredo na degustacijo najboljšuh žganih pijač … <15 minut kasneje> … pa še niti do Ljubljane nismo prišli!”

untitled-0578

Priznam! Noro nama je pasalo, da nama je nekdo drug organiziral vikend. Sva prišla, se prepustila in čez 24 ur odšla. Vmes pa … razvajanje do onemoglosti.

Grand Hotel Toplice je eden tistih starih/starinskih/staromodnih hotelov, ki te pridevnike predstavijo v najlepši luči. Ko vstopiš v sobo, zadiši po desetletjih čustev, ki so se vpijala v njene zidove. Večerjaš pod velikimi lestenci in ko se sprehodiš do bazena z mineralov polno vodo, te tja pospremijo ozki hodniki orancljani s fotografijami pomembnih in lepih, ki so tu že bili: tajska kraljeva družina, Tito, Bobby Fisher, Donald Trump, Michael Moore … Ni da ni.

Verjetnost, da bova kot gosta v tem hotelu še kdaj, je tudi pri nama zgolj 2 %. A na kavico v njihov salon, ki ponuja enega prav gotovo najbolj zanimivih pogledov na Blejsko jezero in grad, bova šla že ob naslednjem obisku Bleda. Sploh zato, ker so nama dolžni še eno kremšnito. No, dolžni … pač, pozabila sva jo v hladilniku! 🙂

Aha, mimogrede. ste vedeli, da je tista prava originalna kremšnita vedno velika natanko 7 x 7 cm in da je njeno testo prepognjeno natanko 140-krat?

PS: Počekirajte tudi najina ostala sodelovanja s Sava hoteli (Ptuj, Bled, Goričko)

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prve solzice, prva prava dolga voznja, prvi jastog …

22:00 Sva v Delhouse. Na nadmorski visini 1200 m. Odpravljava se na Adam's Peak....

Prijazna stran avtizma

Tudi moja najljubša knjiga je Mali Princ, Beth. In, če se ti počutiš v...

Kam? Hrvaška ali Tajska!

"Pa vidva, gresta kam?" "Sva razmišljala o Tajski, ampak nama letos ne bo zneslo." "Aja, časovno?" "Ne,...

Adijo Nepal. Hello Tajska.

Ko nimaš pojma, kaj greš gledat v kino, potem pa te fičlm prilepi na...

Roadtrip: Barcelona

Provanso smo raziskali, sedaj pa na naš cilj - Barcelonaaaa (bi zapel Freddie). Dan pred...

No sorry, no thank you

Verjetno sem najsrecnejsa oseba na svetu. Dobrih 20 ur dolgo potovanje prek Zuricha, Dohe v...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime