(Pre)dolg izlet na Misali

“We start at 8 AM,” sem rekel.
“Yes!” je odgovoril. “8 morning.”
“OK, you come to pick us up 8 in the morning.”
“Yes, 8 morning.”

In kot dogovorjeno smo naš izlet začeli nekaj čez 10. dopoldne. Midva, kapitan z zimsko kapo, pomočnik kapitana, ki ni imel nobene funkcije in najin “vodnik”, ki je držal skupaj vse niti naših dogovorov. “Držal skupaj”.

zanzibar-pemba-misali-5

Misali je otoček nekaj več kot 25 kilometrov od obale Pembe. Na njem ni resortov in ni vasi. Je namreč eden najbolj zaščitenih koralnih grebenov na vzhodni obali Afrike. Namenjem tako rekoč le uživaju. Primarno potapljačem (nisva se šla potapljat, ker bi za dva potopa odštela tudi do 150 $), sva pa si privoščila snorklanje. Cena, ki sva jo za to plačala, je bila astronomska. 90 $ + 10 $ za vstopnino na otok (beri: random model pride do tebe, ti pove tri stavke v otoku in mu plačaš).*

zanzibar-pemba-misali-6

Na poti do otoka smo od naključnih ribičev kupili kosilo. Slastne ribice, ki jh vodnik generalno zaj*bal in skuhal v neslani vodi.

Koralni greben na otoku je skoraj vrhunski. Ima kopico zanimivih rib, oster drop-off, kar zagotavlja, da bodo iz modrine pokukale tudi večje ribe, snorklaš lahko neposredno iz obale, voda je ravno prav mrzlo-topla. Ima pa eno veliko “napako”. Do njega potuješ 2,5 ure v čolnu brez sence v eno smer, nazaj pa 3 ure, ker se očitno tokovi zamenjajo in pluješ proti njim. In drag je. Za ta denar sva midva oba skupaj na Banda otokih živela 5 dni (all inclusive) in, roko na srce, koralni greben na Bandi je vsaj nekaj stopničk na tem.

zanzibar-pemba-misali-3

Po dobrih dveh urah in pol se je pred nami končno pojavil otoček Misali.

Ampak je bilo vredno. Doživela sva nekaj novega. Pa še tale izjava tik pred kosilom je bila za v anale. Pogovor med mano (M) in vodnikom (V).

M: Now we have lunch, right?
V: Yes, lunch. I go captain.
M: Sorry? What?
V: I go captain, ok? You snorkeling.
M: OK.
V: You understand?
M: Yes.
V: I find captain. First we do each-other.
M: You what? (Malo mi potegne na smeh)
V: We do each-other.
M: You do each-other. Good!
V: You snorkeling. Then we cook each-other.
M: You cook each-other. Great!

* Cena, ki jo plačaš za izlet na otok je na čoln. Ker sva bila sama, saj tukaj daleč okoli ni nobenega turista, sva morala pokrit celoten strošek, ki je sicer 120 $, ampak sva ga uspela vsaj malce znižat.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.