Jedilnik a la detox.

Pred nekaj dnevi so me skupaj s še petimi slovenskimi blogerkami povabili na Detox vikend v Terme Ptuj. Poleg savn, termalnih bazenov in lepotnih tertmajev so nas razvajali tudi s hrano. Za ta program imajo pripravljen meni Be Fit, ki izključuje predelane ogljikove hidrate, nasičene maščobe in sol, povdarek pa je na lokalno pridelanih izdelkih, zelenjavi in sadju. Še začimbe jim rastejo na vrtičkih za hotelom!

Zajtrk je bil samopostrežni, ob kosilu pa nas je prišel pozdravit gospod kuhar in nam predstavil posamezne obroke. Za predjed smo dobili kopunov čaj. Ne, to ni neka babičina rastlina. Veganski kolegi, zaprite oči. To je mlad skopljen petelin. Uh. Juhica se je kuhala kar 24 ur in v njej ni bilo niti kančka soli. Nom.


Da ne pozaaaabiiim! V sklopu obiska blogerk lahko tudi vi zadanete Detox vikend retreat v Termah Ptuj za 2 tako, da glasujete za najboljši prispevek. Vikend savn, bazenov in dobre hrane v dvoje? Zakaj pa ne! 😀


Za glavno jed smo dobili skrbno pripravljen krožnik hrustljavega fileja smuča, korenčkovega pireja in avokadovega pireja z bučnim oljem. Še eno kilo tega, prosim, nomnomnomnom. 😀

Sladica je bila kefirjeva strjenka na višnjevem pireju. Okusno, zdravo in seveda vse lično dekorirano. Iz roba krožnika sem pomazala vse dekorativne pekoče kalčke. Kalčkoc!

Kefirjeva strjenka in višnje. In KALČKI!

Moja zgodba iz prejšnjega prispevka se nadaljuje na rimskem večernem dejtu s Primusom (poveljnikom panonskih legij), Brutusom in njuno služabnico, kjer smo se oblečene v rimske toge družile ob termalnem bazenu Wellnesa Valens Auguste. Detox šmitox in smo dobile kozarček ali tri vina! 😀 Glej, kdaj se imaš priložnost namakat v zdravilnem termalnem bazenu in zraven piti vino? 😀

Za večerjo so nam za predjed postregli z limonado in okusni hladno-topli bife z mesom, zelenjavo in veliko solate za glavno jed.

Po napornem detox vikendu smo za zaključek dogodka šle še v restavracijo Ribič. Hladna predjed s carpacciom, jastog s špageti, pripravljenimi na suhi način (na vročo ploščo položijo suhe špagete, da male porjavijo, nato pa jih zalijejo z jastogovimi sokovi), za konec pa še miks pistacijeve kreme, malaga pine in čokoladnega sladoleda s tartufi. Božaaaaansko!

Tako, toliko o mojo prvi solo misiji. Mislim, da bo kmalu prišel čas, ko bova tudi skupaj raziskovala Ptuj!

P.S.: A ste opazili, da obožujem kalčke? Btw. Gojila sem jih tudi v Goi, v Indiji, Precej neuspešno 🙂

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.