Kako rezervirati notranje lete v Indoneziji?

Po nekaterih podatkih naj bi bila Indonezija sestavljena iz 18.307 otokov. Od njenega skrajnega zahodnega do vzhodnega kotička je več kot 5.000 kilometrov zračne linije. Le na Javi lahko potuješ z železnico, drugje si obsojen na neudobne avtobuse. Se ti še vedno zdi, da boš potovanje zmogel brez enega samega leta? Morda, a Indonezija ravno nekaj kratkih poletov stran ponuja tisto svoje najlepše.

Midva sva v Indoneziji letela 7-krat in pri tem preizkusila 3 najboljše načine za rezervacijo letalskih kart.

1. Rezervacija preko spleta na nusatrip.com

Najbolj ugodna, hitra in zanesljiva opcija rezervacij je obisk spletne strani Nusatrip.com. Saj ne, da ne obstaja še kopica drugih spletnih mest, a pogosto te povezave vodijo na spletno stran dejanskega letalskega ponudnika, tam pa brez indonezijske kreditne kartice ne moreš dalje. Nusatrip.com teh težav nima.

2. Lokalne turistične agencije

Včasih nimaš dostopa do spleta, na kreditni si porabil ves kredit, mudi se ti. Stopiš skozi prva vrata turistične agencije in poveš svoje želje. Zagnali bodo bledorumene 386 mašine, kloftali po tipkovnici, prisluhnili simfoniji ink-jet tiskalnikov in voilà tvoja letalska vozovnica je tu. Žal pa ta opcija ni najcenejša. Bolj kot boš v vukojebini, višji bo njihov fee.

3. Pelni namesto letal

Če si se prepoznal v uvodu in si dejansko res eden tistih, ki se ti zdi, da bi lahko potovanje zmogel brez enega samega leta, potem je Pelni prava stvar. Pelni so tisti ogromni potniško-tovorni trajekti, ki švigajo po indonezijskem morju. Z njimi prideš praktično v vsako večje mesto, vprašanje je le, koliko časa si pripravljen investirat. Pot, ki bi jo z letalom opravil v treh urah, lahko s Pelnijem traja tudi več dni. Morja so nepredvidljiva, množice na ladji včasih kar malce strašljive, higiena ISO 9001! Midva sva Pelni koristila nekajkrat. Bilo je OK, poceni, srednje udobno, a na žalost naju je rahla neprevidnost stala novega fotoaparata.

Vozovnice za Pelni lahko kupiš v vsakem pristanišču, pa tudi v lokalnih turističnih agencijah.

In ne pozabi. Indonezija ni le Bali, Gili in Jakarta. En let stran te lahko čaka tole!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.