Trenutno smo v Sloveniji

Države

Mavrična reka v Kolumbiji.

5-barvna reka v Kolumbiji

Kdo bi si mislil, da obstaja tole barvno čudo? Reka, ki v določenem času leta naenkrat zasije v različnih barvah, je edina taka na svetu. Ime reke je Caño Cristales, pravijo ji pa tudi tekoča mavrica. Med deževno in suho dobo zacvetijo zelene in rdeče rastline (baje niso alge), pesek je rumene barve, skale so rjave, voda pa turkizno modra. Skupaj ustavarijo videz mavrične reke, ampak le od julija do oktobra. Nekateri pravijo, da je to 7-barvna reka.
Juuuuuj, jaz bi takoj skočila v mavrico, a vi ne bi? 🙂

Kako priti do mavrične reke v Kolumbiji?

Zgleda, da kar težko! Najprej morate do mesta La Macarena v okrožju Meta, ki leži 280 km od Bogote. Do sem je najboljša (in skoraj edina) opcija z letalom iz Bogote, cenejše je iz mesta Villavicencio. Načeloma bi do La MAcerene lahko prišli z avtom/jeepom, ampak je je boleče in počasi. V La macareni najamete vodiča (brez vodiča ne morete vstopiti v park), ki vas bo peljal do Serrania de la Macarena nacionalnega parka. Nacionalni park je pol zanimivih rastlinskih vrst, živali in ostalih organizmov, glavna atrakcija pa je seveda reka Caño Cristales. Do reke greste lahko peš ali na konjih in naredite turo ob reki, v nekaterih tolmunčkih pa se lahko tudi okopate <3  Mesto La Macarena je razvilo turizem samo zaradi reke petih barv in to le v zadnjih nekaj letih (prej na to območje ni bilo možno priti). Nacionalni park ponuja še veliko ostalih stvari, zato priporočajo, da ostanete vsak 2-3 dni.

Kdo bi šeeel? Je že kdo bil?

Vir slik

Mavrična reka v videu

Kdo se javi, da naredi poročilo? <3

 

 

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prilagajanje vremenu

Saj ne, da bi bila "iz cukra", ampak vseeno bova vsaj s kančkom očesa...

V iskanju smrdljivega duriana.

Durian. Najbolj smrdljivo sadje na svetu. Sadje, ki je prepovedano v nekaterih hotelih in...

Prva pomoč: Koh Lipe (Tajska)

Koh Lipe je otok na jugu zahodne obale Tajske. Ima tako turkizno barvo morja, da...

Najdi družbo za potovanja – Semaforum.

Ej, ti! Bi šel na potovanje, ampak tvoji kolegi nimajo časa? Če še nisi...

Jan Solo: Zakaj je Couchsurfing pot do srca Japonske?

Couchsurfing verjetno že poznate. Če ne, lahko o njem več izveste tukaj. Zelo na...

Pregled financ po 365 dneh potovanja.

Koliko sva zapravila na najinem enoletnem potovanju in za kaj.

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime